WAARDERING VOOR de “BEN BRIL MEMORIAL”

Het doet het profboksen wel wat. Een eervolle vermelding in het lijvige boekwerk ,,De stad als stadion’’ waarin auteur Jacob Bergsma de rijkdom aan topsport-evenementen van een stad als Amsterdam opsomt. De Ben Bril Memorial is er een van. Steevast in de maand oktober – dit keer maandag de 21ste - een vast hoogtepunt waar menig bezoeker naar uitkijkt en doet denken aan de mooie goeie ouwe tijd met herinnering aan iconische successen. Zeg maar gerust meer dan dat.

De organisatie sluit zich daarbij aan met gedrevenheid en ambitie en prijst zich gelukkig telkens een hoogstaand programma te kunnen aanbieden. Ook dit jaar weer. Sterker: niet zonder trots wordt vastgesteld dat de verwachting is overtroffen. Zeg nou zelf. Stephen Danyo en Xavier Kohlen durven het aan om de beste Belgische toppers in hun klasse uit te dagen voor de strijd om het Benelux-kampioenschap. En een nieuw zwaargewicht Willy Kyakonye heeft genoeg van het opbouwen aan een record tegen zwakkere tegenstanders en geeft zichzelf een goede kans tegen een geduchte Duitse routinier. Kortom: hij moet aan de bak.

De jaarlijkse “Ben Bril Memorial” is het aan zijn stand verplicht om hoog in te zetten. Om het verleden steeds in de schaduw te plaatsen. Want loop de opsomming in het boek ,,De stad als stadion’’ maar na. Talrijke boksers zijn als gelukzalige kampioenen uit de ring gestapt in de afgelopen vijftien jaar in het mooiste en oudste theater aan de Amstel. Het sfeervolle podium voor sporters met een missie in de voor- en naoorlogse periode. Een korte terugblik leert vervolgens wie allemaal hun geluk beproefden in Carré, namelijk de wereldkampioenen Raymond Joval, Don Diego Poeder, Esther Schouten, Jessica Belder, Jorina Baars, Nieky Holzken, Europees kampioen Sugar Jackson en de Beneluxkampioenen Rafik Harutjunjan en Xavier Kohlen. En verder o.a. bekende namen als Richel Hersisia, Hassan Ait Bassou, Gino Kanters, Innocent Anyanwu en Barry Groenteman. Een scala van vedetten om U tegen te zeggen.

Geen ander Nederlands boksevenement kan concurreren met de Ben Bril Memorial. Dat zal de zestiende editie van deze Amsterdamse klassieker hopelijk opnieuw bewijzen.

https://benbrilmemorial.nl/

Deel dit bericht