De Olympische Spelen van Parijs liggen net achter ons en de voorbereidingen voor de Spelen in Los Angeles 2028 zijn in volle gang. Dit is soms ook een periode van enige onduidelijkheid. Enerzijds omdat (bonds)coaches en sporters hun mindset hebben op het volgende trainingsjaar en hoe het trainingsprogramma er dan uit komt te zien. Anderzijds zijn financiële middelen nodig om zo’n programma te verwezenlijken. De Boksbond is voor die financiële middelen afhankelijk van NOC*NSF. Het goede nieuws is dat de Boksbond financiering heeft mogen aanvragen, en dat geldt niet voor alle sportbonden. Maar dat we de financiering mogen aanvragen, wil nog niet zeggen dat en hoeveel financiering gegarandeerd is.

Het bestuur heeft de financieringsaanvraag in september 2024 ingediend. Dit in nauw overleg met het technisch kader, Rotterdam Topsport, Topsport Metropool en NOC*NSF. Er is zowel een aanvraag gedaan voor het Topsportprogramma als het Opleidingsprogramma. Nu is het afwachten of en hoeveel financiering wordt toegekend. Dat weten we pas definitief op 1 december 2024, al gaan we ervan uit dat we daarvóór al een indicatie ontvangen.

Wat betekent dit voor nu?

In de zomer zijn de selectietrainingen gestart voor dames en heren in de categorieën Junior, Jeugd en Elite onder leiding van de bondscoaches en talentcoach in het Nationaal Vechtsportcentrum Rotterdam. Deze trainingen worden in ieder geval gecontinueerd t/m december. Nadat we weten van NOC*NSF of en hoeveel financiering wordt toegekend, kunnen we het programma voor 2025 én daarna uitrollen.

De afgelopen weken hebben meerdere sporters namens TeamNL deelgenomen aan internationale clubwedstrijden en interlands. De komende weken staat er ook nog een aantal wedstrijden en toernooien op het programma, waaronder het WK U19 in Colorado. De voorbereidingen van en voor de sporters zijn dus nog in volle gang.

Ook het bestuur bereidt zich alvast voor op 2025 en daarna. De afgelopen maanden is gewerkt aan het investeringsplan en het topsportprogramma. Daarover is met meerdere mensen binnen en buiten de Boksbond gesproken. Als de financiering wordt toegekend, dan zal de eerste stap zijn dat we direct een Technisch Directeur aanstellen. De Technisch Directeur zal vervolgens verantwoordelijk zijn voor het nader vormgeven en uitrollen van de plannen.

We houden jullie graag op de hoogte van de aankomende ontwikkelingen. Zodra meer bekend is vanuit het NOC*NSF over onze financieringsaanvraag, zal dat gecommuniceerd worden en zal er ook een informatiebijeenkomst worden georganiseerd.

Team NL logo
Deel dit bericht