Wij zijn weer een jaar verder. Traditiegetrouw gaan wij dan naar een avond spektakel in Zwartewaal. Hier worden jaarlijks bokswedstrijden georganiseerd door Ron Godschalk en zijn zoon Marvin (eigenlijk de hele familie Godschalk). De bezoekers kunnen zich altijd verheugen op een mooie avond gevuld met boksen. Afgelopen 5 oktober stonden er 19 wedstrijden met boksers van alle gewichtsklassen en een mooie selectie beginnende boksers op het programma. Een afgeladen zaal vol met toeschouwers die zijn gekomen om hun gladiatoren aan te moedigen. Winst of verlies. Ga maar eens in de ring staan. Tegen een onbekende bokser die net zo zenuwachtig is als jij maar ook net zo zijn best doet hier niks van te laat merken. Priemende ogen van jouw aanhang, die speciaal voor deze avond is meegekomen. Juist voor hen wil je winnen. Terwijl iedere bokser heeft gewonnen die avond. Er is hard getraind om tot deze avond te komen en daarmee heb je al gewonnen. Wat die jury heeft bepaald in die paar ronden boksen is bijzaak. Jij hebt gebokst. Gebokst tegen een onbekende tegenstander, maar zeker ook tegen jezelf. Menig toeschouwer weet niet wat jij hebt moeten doen om hier te mogen boksen. Terug naar de wedstrijden. Uiteraard allereerst lof naar de organisatie. Daarnaast petje af voor alle vrijwilligers, de DTC-leden, de Nederlandse Boksbond, juryleden, ringarts, tot aan de barjuffrouw aan toe etc.

06

De verschillende gewichtsklassen lieten een divers niveau zien. De wedstrijd tussen Duncan Bakker en Christian Owusu was een van twee kolossen die het tegen elkaar opnamen. In de eerste ronde was er al snel een acht tellen voor Duncan. Hij had het duidelijk zwaar en moest zijn meerdere erkennen in Christian.

In de wedstrijd tussen Jaden Marshall en Abdallah Al-Janabi moest Jaden het onderspit delven. Ondanks de aanmoedigingen en coaching van Ilona Lenten.

De partij tussen Mark Kinds en Dethen Rosaria was weer een spannende. Mark die voor zijn zevende wedstrijd opging legde het uiteindelijk toch af tegen Dethen. Alhoewel Mark zichtbaar zijn best deed om de wedstrijd naar zich toe te trekken lukte hem dat niet.

18

De match tussen Arjan Soomers en Faisel Hamerslag begon met een luide aanmoediging van het team van Faisel. De luide aanmoedigingen van zijn achterban hebben er voor Faisel helaas niet voor gezorgd dat hij won. Hij had zichtbaar moeite met het grote lengteverschil tussen hem en Arjan. Hij kwam te vaak laag in, wat Faisel op een openbare waarschuwing kwam te staan.

Rodney Ernst van Fitboyz010 had deze keer een drietal boksers meegenomen vanuit zijn stal. De wedstrijd tussen Marcus Spaargaren en Datchenko Roumou was er een van snelle salvo’s over en weer. Beide boksers wisselde van standbeen, wellicht nog een oude gewoonte van een andere vechtsport. Niettemin trok Datchenko met zijn stoten aan het langste end.

Ook Kamikaze Warriors was met vier boksers sterk vertegenwoordigd. De wedstrijd tussen Andre Panzo en Romello ten Broeke liep soepel voor Andre. Alhoewel de coaches van Romello hun best hebben gedaan met juiste aanwijzingen te geven. Ik citeer: “draaien en overnemen”, “twee een!”, “controle”, “vier drie twee doormidden” en “je moet daarna wel weer door”. Andre was de winnaar.

De wedstrijd tussen Laurindo Eli en Berkay Karakas begon met een lichte afwachtende houding naar elkaar toe. Laurindo en Berkay waren elkaar duidelijk aan het aftasten. De aanmoedigingen van Rodney Ernst van “Pak je rust” en “Juist!” hebben Laurindo aan de overwinning geholpen.

De laatste twee wedstrijden van de avond waren tussen Roshan Chauthi en Ibrahim Al-Shagara en tussen Mateusz Rojek en Devadip Plomp. Ibrahim was te sterk voor Roshan. Ibrahim had een duidelijke betere techniek en zelfs een bloedneus voorkwam zijn winst niet.

De partij tussen Mateusz en Devadip kenmerkte zich dat er rake klappen zijn uitgedeeld. Over en weer. Onder luid gejoel en zichtbare vreugde van Mateusz kwam de avond rond 23:30 ten einde.

Wat een heerlijke avond is het geweest. Wij zijn er volgend jaar weer bij. Tot dan!

01
17
Deel dit bericht