De derde en tevens grootste editie van de Maaskantje Boxing Cup, georganiseerd door Boxing Maaskantje met support van de Nederlandse Boksbond, was een groot succes. Twee dagen werden gevuld met een gevarieerd programma van bokspartijen op allerlei niveaus, leeftijden en gewichten, afgewisseld met gezellig entertainment zoals ze dat in het Brabantse Maaskantje wel kunnen.

Boxing Maaskantje
Boxing Maaskantje Stan bertens

Op de eerste dag stonden er meerdere A-klasse partijen op het programma met onder andere de 2 meter lange en 125 kilo wegende Nederlands Kampioen zwaargewicht Stan Bertens tegen de 195 cm lange en 110 kilo wegende Nigeriaanse Clinton Achusim, die bokst in Manchester UK. Het werd een mooie partij en de heren waren aan elkaar gewaagd, maar de Nederlands Kampioen die als klein jongetje ooit in Maaskantje is begonnen met boksen, ging er in deze thuiswedstrijd met de winst vandoor.

De nog ongeslagen Belgisch én Vlaams Kampioen in de B-Klasse -75 kg Ziyad Kostit, wist zijn naam hoog te houden toen hij het opnam tegen de Nederlander Rafi van Dorpel van bokschool Holzken, en was daarmee de 3e Belg die dag die er met de winst vandoor ging. Want ook in de A-klasse dames jeugd partij waar Angel Holzken uit Nederland, ook van boksschool Holzken, het opnam tegen Stacey Kaesoel uit België, kon de Nederlandse het niet winnen, al was het een mooie partij! Stacey ging er aan het einde van de dag ook nog met de welverdiende stijlprijs vandoor, welke werd uitgereikt namens de Nederlandse Boksbond.

Een groot aantal VIP tafels werd naast het spektakel in de ring, de hele dag in de watten gelegd met lekkere drankjes en hapjes. Ook in het gedeelte voor overige toeschouwers zat de sfeer er lekker in. Mogelijk zou het nog wat drukker geweest zijn als het weer niet zo prachtig geweest was dat weekend.

Op de zondag waren er nog zo’n 11 demo- en amateur partijen waar een groot aantal boksscholen uit de omgeving aan mee deden. Een perfecte dag voor boksers die zichzelf klaar willen stomen voor het echte werk en wedstrijden willen gaan boksen, konden deze dag ervaren hoe het is om in een ring voor publiek te staan. Mét een scheidsrechter en een jury en het opnemend tegen iemand anders dan de trainingsmaatjes uit de eigen boksschool. Een mooie ervaring waar deze boksers veel plezier aan beleven en een mooie ervaring aan opdoen.

Al met al een ontzettend mooi evenement, met dankbare boksers, enthousiaste bezoekers en ook een zeer tevreden Nederlandse Boksbond. Ook de organisatie kijkt tevreden terug op het evenement en het succes van deze dag geeft hen energie om hier volgend jaar weer een vervolg op te geven.

Deel dit bericht