Het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) in Bangkok was een belangrijk moment voor onze Nederlandse boksers, die allen met veel motivatie de ring in gingen. Onder begeleiding van bondscoaches Waleed Shekho en Sayit Yanik, en fysiotherapeut Remi Sulkers, gaven onze atleten alles om hun Olympische droom waar te maken.

Team OKT Bangkok 2024
van l-r; Remi Sulkers, Waleed Shekho, Luna Beeloo, Maud van der Toorn, Gradus Kraus, Sayit Yanik

Maud van der Toorn (tot 57kg)

Maud begon sterk in het toernooi, waarbij ze in de eerste ronde een bye kreeg. Op donderdag 30 mei won ze haar eerste wedstrijd overtuigend van de Mexicaanse Guadalupe Solis met een score van 4-1. Twee dagen later versloeg ze Josefien Betist, een Nederlandse die uitkomt voor Sierra Leone. Helaas verloor Maud op zondag 2 juni in de laatste kwalificatieronde van Alyssa Mendoza, waardoor ze het Olympisch ticket voor Parijs net misliep. Desondanks heeft Maud met haar doorzettingsvermogen en talent veel indruk gemaakt.

Luna Beeloo (tot 66kg)

Luna begon het OKT met een knappe overwinning op woensdag, toen ze na een Bye Mavrommati Paraskevi uit Griekenland versloeg. Op vrijdag 31 mei vocht ze wederom moedig, maar kwam net te kort tegen Kristina Kuluhova uit Servië. Hierdoor maakt Luna helaas geen kans meer op deelname aan de Olympische Spelen van 2024. Haar prestaties blijven echter bewonderenswaardig.

Gradus Kraus (tot 80kg)

Gradus, die tijdens het vorige OKT één winstpartij verwijderd was van een Olympisch ticket, betrad dit toernooi met extra vastberadenheid. Zijn eerste partij resulteerde in een indrukwekkende overwinning door een RSC in de 2e ronde tegen Eldric Sella. Op donderdag 30 mei bokste hij tegen Yojerlin Cesar uit Frankrijk, maar verloor nipt met een score van 2-3. Hiermee vervliegt helaas zijn kans op een Olympisch ticket voor Parijs.

Toekomstperspectief

Hoewel Maud, Luna en Gradus het Olympisch ticket niet hebben weten te bemachtigen, hebben ze laten zien dat ze tot de top van het internationale boksen behoren. Hun inzet en talent beloven veel goeds voor de toekomst. Maud van der Toorn in het bijzonder heeft met haar jonge leeftijd en indrukwekkende prestaties veel potentieel getoond.

Chelsey Heijnen: Onze Olympische Hoop

Chelsey Heijnen is de enige van Boks TeamNL die een Olympisch ticket heeft binnengesleept en daarmee de Nederlandse eer zal verdedigen op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Chelsey OKT kwalificatie OS

We feliciteren onze boksers met hun prestaties en zijn trots op hun inzet en doorzettingsvermogen. We kijken met spanning uit naar de toekomstige successen van onze atleten!

Deel dit bericht