Aankondiging en oproep Nederlandse Kampioenschappen 2024

De eerste wedstrijden van het seizoen zijn reeds gebokst en er staan nog vele kansen op de wedstrijdkalender voor een optimale voorbereiding voor het hoogtepunt van het jaar: het NK Boksen. Wie mag zich straks de beste van Nederland noemen!

Het finaleweekend is gepland op 23 en 24 november in Den Haag. We zien jullie graag in de Sporthal Overbosch. Deze locatie beschikt over alle faciliteiten voor een geslaagd evenement en niet onbelangrijk: parkeren is gratis bij en in de buurt van de sporthal. Let wel op! Westelijk van de sporthal is wel een zone betaald parkeren.

Deelnemers NK

Het NK 2024 is open voor alle leeftijden, maar alleen voor de B- en A-klasse. De bokser moet dus minimaal 6 gewonnen wedstrijden hebben. Na een afwijking vorig jaar gaan we hiermee terug naar een NK voor de twee hoogste vaardigheidsklasse. Graag geven wij enige toelichting op dit besluit.

Tijdens en na corona hadden we edities met weinig finales. Daarom lieten wij vorig jaar de C-klasse toe. Voor die groep natuurlijk een mooie kans maar tegelijkertijd was er een grote toename bij de deelnemers in de B- en A-klasse wat leidde tot een erg vol programma. Nu kiezen we er weer voor om het kampioenschap exclusiever te maken.

Eenlingen

Wij willen alle ingeschreven boksers graag in actie zien en spannen ons in om ook de eenlingen een partij te geven. Per geval kijken we naar de opties en overleggen wij met de clubcoach, DTC-lid en/of bondscoach.

Vorig jaar is geëxperimenteerd met het toevoegen van eenlingen aan een andere poule. Dat stuitte in de praktijk op diverse bezwaren en dilemma’s, om die redenen zien wij hier voortaan van af.

Oproep organisatie voorrondes

De voorrondes zijn op 16 en 17 november. Hiervoor zoeken wij één of twee clubs om deze dagen te organiseren. De organiserende club betaalt dezelfde kosten als bij clubwedstrijden.

Een dringende voorkeur voor clubs buiten Zuid-Holland in verband met twee business events in dat district in dat weekend.

Vriendelijk verzoeken wij kandidaten om zich aan te melden op uiterlijk dinsdag 1 oktober, dit kan per e-mail aan istamps@nederlandseboksbond.nl. Kandidaten krijgen binnen één week een reactie.

In overleg met W&E mag de organiserende club wel boksers uit de N- of C-klasse toevoegen aan het programma.

Planning

Wij openen de inschrijving op vrijdag 18 oktober en deze sluit op zaterdag 26 oktober 20.00uur. De initiële loting wordt uiterlijk vrijdag 1 november gedeeld. Hierna wordt verder gewerkt om eventuele eenlingen te matchen. Het eerste programma delen wij op vrijdag 8 november. We boksen vervolgens op 16, 17, 23 en 24 november.

Tijdens het finaleweekend start het boksen (voorprogramma) weer rond het middaguur op beide dagen.

Het inschrijfformulier wordt later gedeeld. Informatie over ticketverkoop volgt z.s.m.

Heb je vragen?

Neem contact op met Ivo Stamps via 06-15840330 of istamps@nederlandseboksbond.nl.

Commissie Wedstrijden en Evenementen

Deel dit bericht