Afgelopen zondag hebben 10 Nederlandse jeugdboksers wedstrijden gebokst tegen Belgische tegenstanders in Brussel.

Namens Nederland mocht Willem de Jongh het spits afbijten tegen Ibrahim Ozdoev.

Willem zorgde voor een goede indruk, lange directe stoten, afwisselend met mooie combinaties. Dit zorgde voor dominante rondes, waarbij Willem in ronde 3, 8 tellen afdwong bij zijn tegenstander. Resultaat: een mooie overwinning en een vliegende start voor Nederland.

Kian Terwint mocht als nummer 2 deze lijn doortrekken tegen Haitem Lasgaa en dat gebeurde! Na een felle eerste ronde met combinaties op de korte afstand, trok Kian dit door tot aan ronde 2. Zijn dominantie zorgde ervoor dat de scheidsrechter genoeg had gezien, RSC in ronde 2.

Als enige dame mocht Tara Vogels tijdens deze Zuider Clash het opnemen tegen Narjiss Barmoussa. Waar Tara in de eerste ronde wat moeilijker uit de startblokken kwam, leek zij in de tweede en derde ronde meer overwicht te hebben. Helaas zag de jury dit anders en resulteerde dit in een onbeslist.

Samir van Arndell mocht het opnemen tegen Junior WK ganger Yassir Essabaan. Op papier was dit een sterke, talentvolle jongeman. Waar Samir knapt bokste en strijdvaardig bleef, trok Yassir met zijn ervaring aan het langere eind.

Vincent Terlouw nam het op tegen Lorenzo Camposeo. Lorenzo is een ervaren bokser, die op het EK en diverse toernooien heeft gestaan. Ook bij Vincent, die aardig bokste, ontbrak ervaring. Met een opgeheven hoofd kan Vincent terugkijken naar zijn wedstrijd, wat op korte termijn is gerealiseerd. Het vergt karakter om zo een uitdaging aan te gaan.

DSC00349

Luca van der Vliet nam het op tegen Yurik Petrosyan. Zware rondes waarbij Yurik de betere bokser was.

Hamza Shafai en Zakaria Bentouhami bokste een demo partij. Zakaria was met het afgesproken gewicht nogmaals te zwaar. Beide jongens hebben een waardevolle ervaring opgedaan.

Net als Vincent, nam ook Jules als invaller op korte termijn zijn wedstrijd aan. Baran Karanfil was hierin de duidelijkere bokser met explosieve counters.

De voorlaatste wedstrijd tussen Zain Nur Foinsiyo en Ahmad Abdullah werd een partij met een hoge intensiteit tot aan de laatste bel. Ook hier wisten de Belgen een overwinning te bemachtigen.

Als laatste heeft Hamid Haidari het opgenomen tegen Sofian Ammarti, wederom een talentvolle jonge met internationale ervaring.

Beide heren maakten het spannend, zij waren gewaagd aan elkaar. Met flinke treffers over en weer, wist Hamid het sterkst te eindigen en de winst binnen te halen.

De Eindscores: 3 Winst, 5 Verloren en 2 Gelijk.

Op zaterdag 26 oktober zal de return plaatsvinden NED vs BEL bij van 't Hof in Rotterdam.

Zorg dat jij erbij bent!

DSC00251
Deel dit bericht