ZONDAG 11 AUGUSTUS KOMEN OP SCHIPHOL 250 BOKSERS EN 180 TRAINERS AAN

Dat wordt een operatie die erg nauw luistert want bij elk internationaal kampioenschap is het van groot belang direct een goede indruk achter te laten. De ontvangst en de eerste wedstrijddag op maandag 12 augustus stellen de maat.

Al eerder trouwens ook. De grote persconferentie (vrij toegankelijk voor de leden van de Boksbond) wordt op donderdag 8 augustus gehouden. Plaats en tijd moet nog worden vastgesteld. Speaker Alex Nelissen hoopt dan de complete Nederlandse ploeg (de nieuwe bondscoach Nigel Davis, technische directeur Louis Wijdenbosch en de zeven deelnemers boksers) aan een ieder voor te stellen. Waarbij het accent komt te liggen op het ingezette beleid van de boksbond richting de Spelen in Rio de Janeiro 2016. Vorig jaar werd begonnen met het opzetten van een Marshall-plan om structuur in de opleiding van een nieuwe generatie te brengen. Dit deelnemersveld is er het eerste bewijs van, gelukkig tegelijk met de organisatie van de EYBC in eigen land. Op diverse fronten gaat er hopelijk een stimulans van uit.

Verder zal er een technical meeting voor de teammanagers worden gehouden. Op zondagavond om 21 uur zullen in het Novotel alle laatste wetenswaardigheden worden meegedeeld door technisch gedelegeerde Terry Smith. Maandagmorgen van 7 uur tot 9 uur wordt het gewicht van alle deelnemers vastgesteld waarna om 11 uur, ook in het Novotel, de belangrijke loting zal plaatsvinden. sMiddags om 15 uur beginnende wedstrijden. De officiële openingsceremonie speelt zich af ‘s avonds om 19 uur voor aanvang van de tweede wedstrijdsessie op die dag. Voorzitter Boris van der Vorst van de Boksbond zal deze plechtigheid inhoud geven. Ook al weer met de bedoeling om de organisatie van EYBC als uitgangspunt te gebruiken voor allerlei nieuwe initiatieven bij de NBB.

Als het begin achter de rug is, krijgt het boksen te maken met zes dagen topsport van het zuiverste soort. Nieuwe kampioenen maken hun opwachting. Allen met de ambitie om naar een hoogtepunt in Rio de Janeiro toe te werken. Hopelijk met een of meer Nederlandse deelnemers. In dat verband is het jammer dat nog slechts een aangesloten lid van de NBB heeft gereageerd op de kortingsactie voor de leden. Of wachten ze tot de sluitingsdag voor deze actie op 4 augustus.

Hans de Bruijn

Toernooidirecteur