Zoals het kwam, kwam het op het gala van Rodney Ernst

Het kan ook anders. Gemoedelijk, niet zo geprogrammeerd. Zonder franje. Men kreeg een zwarte stempel als je naar binnen wilde in een zaal met wat dranghekken, een houten tribune met hier en daar zelfs een ouderwetse schoolbank, vier viptafels rond de ring met bediening en voor de rest hoofdzakelijk staanplaatsen. Het werd al met al een gezellige drukte, deze zaterdagavond in het Rotterdamse recreatiecentrum Zevenkampse Ring.

Organisator Rodney Ernst had zijn best gedaan om het iedereen naar de zin te maken. In het voorprogramma met de inspirerende naam ,Lionsonly’ kwamen veel jeugd en starters in de bokssport in actie die nogal wat familie, vrienden en bekenden meebrachten. Met als logisch gevolg dat de stemming er meteen goed inzat waarna de rondborstige vrouwelijke ringspeaker met al haar charmes de profboksers (haar schatjes) begon aan te kondigen. Zo ging dat, in alle luchtigheid. Het had wel iets. Geen strakke organisatie. Zoals het kwam, kwam het. Iedereen vond het leuk elkaar weer te zien. Men kletste wat over vroeger en nu.

De boksers kregen met die ontspannen sfeer in het achterhoofd de kans vaardigheid en lef te tonen. En dat lukte best aardig. Zie bijgaand uitslagen. De profstal van Rodney Ernst vulde het hoofdprogramma. Als tegenstanders kwamen drie Kroaten na een lange reis met de auto in de ring. Robert Vrdoljak luisterde zijn debuut op met winst, Lirou Pinedo stuurde Rivo Slory ontgoocheld naar huis, Mauricio Junker moest eerst de gesloten defensie van Igor Mihaljevic ,afbreken’en Willy Kyakonye was al in de eerste ronde klaar.

Hans de Bruijn

Downloaden (DOCX, Onbekend)