Zilver met een gouden rand voor Nouchka Fontijn

Knokken tot je erbij neervalt, dát deed Nouchka Fontijn met grote overtuigingskracht in de Olympische finale tot 75 kilo. Alles maar dan alles, dansend, springend en hard stotend, gooide de 28-jarige fysiotherapeute in de strijd om zich op te werken tot de Nederlandse boksheldin die niet tevreden was met een zilveren medaille. Het gevecht verliep thrillerachtig en Nouchka Fontijn bleef krachtig op de been. Zichzelf overtreffend en onbetwist haar beste prestatie van het toernooi leverend in Rio de Janeiro. Maar het was niet voldoende.

De 21-jarige Clarissa Shields, opgegroeid in de achterbuurten van Flint Michigan, bleef steeds in een uitdagende houding loeren, de verdediging soms provocerend laag, op de knock-out klap. Een stijl, die deed denken aan het profboksen. Maar Nouchka Fontijn ging als een vechtmachine door. Slechts een keer eerder had zij tegenover de wereldkampioene en Olympische titelverdedigster in de ring gestaan. Dat was bij het WK in Baku Azerbeidjan. De Schiedamse wist hierdoor precies wat haar te wachten stond en stapte in en uit bij de slagen, de Amerikaanse behendig ontwijkend. Een feit was dat Shields met haar reputatie uiteindelijk in het voordeel was en de maximale score van 3-0 van de jury kreeg. De laatste Nederlandse deelnemer, die in Rio in actie kwam, won een zilveren plak met een gouden rand. De Nederlandse bokssport kan ongelooflijk trots op Nouchka Fontijn zijn! En op haar trainer/vriend Abdul Fikiri en bondscoach Hennie van Bemmel.

Mocht u in der toekomst op de hoogte willen blijven van de verrichtingen van Nouchka Fontijn dan is dat heel eenvoudig door de Facebook-pagina: Nederlandse Boksbond te “liken”. Ook alle informatie over andere boksers w.o. Peter Mullenberg, Enrico Lacruz, Roy Korving, Max van der Pas en andere aanstormende talenten vindt u op deze Facebook-pagina en op de website van de Nederlandse boksbond www.boksen.nl