Windmillteam kan nog kampioen worden

Zaterdag 3 November 2018 in het duitse Hamm.

Na de nodige afmeldingen vanuit Hamm reisde het Windmill team onbevreesd af richting Duitsland met 6 Liga boksers voor de punten en 2 junioren boksers om ervaring op te doen.
Met de wetenschap dat 2 boksers in een hogere gewichtklasse moesten boksen hadden de teamleiders toch een sterk gemotiveerd team op de been. Doordat Hamm donderdag 2 boksers zelf terugtrokken namen onze winstkansen af. Het blijft al met al een tactisch spel met de opstelling, de thuisclub bepaalt namelijk.
Met een gelijke eindstand in de race blijven voor de kampioenstitel was zaterdag de doelstelling. Als we 2 x winnen van Velbert wat tegenwoordig in onze mogelijkheden ligt, staan we gelijk met Euregio Team. Dan gaan de losse punten van het seizoen de doorslag geven.

Doeke Tammes NABA vs Soufian Rhilane Hamm.
Mooie opbouw van Douke, tweede aanval moet nog komen. Keurige wedstrijd gebokst tegen een bokser met 6 partijen meer ervaring.
Winst 2-1 Rhilane.
Tom Klaassen Mack Gym vs Ali Amini Hamm.
Pittige pot waarin beide boksers alles uit de kast haalden om de winst naar zich toe te trekken. Wederom een goed verzorgde wedstrijd om ervaring op te doen voor Tom.
Winst 2-1 Amini.

Liga:
Brain Vossen Windmill Team vs Hendry Gunther Hamm
Van Vossen moest vol aan de bak tegen routinier Gunther met een record van 80-55-20-5.
Vooral goed ingezette aanvallen en met de tweede aanval scoren.
Winst 3-0 Vossen

Sam Wagensveld Windmill Team vs Adin Burekovic Hamm.
Wagensveld domineerde drie rondes met goed geplaatste stoten variërend van lichaam naar het hoofd. Was een genot om te zien hoe vrij Sam bokste tegen een gelijkwaardige bokser met ook 65 partijen.
Winst 3-0 Wagensveld.

Ference Soepboer Windmill Team vs Marco Ikonic.
Soepboer bokste noodgedwongen in de 75 klasse ipv 69, reglementair kan dit mits de lichtere bokser 70 kg aantikt en tegenstander max 75 weegt.
Hele pittige pot waarin Ference bij momenten geniale acties liet zien en moet dan doorpakken. Is trainbaar en zal er dan ook wel uit gaan komen. Goed om te zien dat er meer rust in het spel komt.
Winst 2-1 Ikonic

Kevin Setou Windmill Team vs Samir Talo Hamm.
Setou zijn tegenstander is een bokser met 40 partijen meer, echter Kevin bokste hier een super partij.
Natuurlijk speelde ervaring mee in deze wedstrijd maar Kevin had een lengte voordeel tegen de kleine Talo. Het lukte nog niet om de ruimte te creëren en vandaar uit te scoren. Deze wedstrijd was heel leerzaam. Neem de adviezen van Eric Volmann aan en neem deze mee naar de volgende wedstrijd. Je bent een aanwinst voor het team en een groot sportman.
Winst 3-0 Talo

Haye Soepboer Windmill Team vs Georgi Gubeladze Hamm
Idem als zijn broer Ference een gewichtklasse omhoog. Wat een wedstrijd, beide boksers bestookten elkaar met snelle combinaties. Haye had rust en is veel trefzekerder dan in het begin van het seizoen. Beide broers zijn belangrijk voor het Windmill Team, altijd op tijd aanwezig, gewicht correct en pakken hun puntjes gedurende seizoen super mentaliteit in het team, beide wisten vooraf dat ze de zwaarste wedstrijden kregen.
Winst 3-0 Gubeladze

Rick de Nooijer Windmill Team vs Hamlet Babayan Hamm.
Deze moest gewonnen worden om gelijk te blijven, gelukkig heeft Rick geen last van deze druk op zijn brede schouders.
Geniaal gebokst en zuivere treffers, maar ook Babayan stond zijn werk goed te doen. Zoals wij het zagen zag de jury het ook.
Winst 2-1 de Nooijer

Einduitslag 9:9

Op naar 24 november te Roosendaal onze thuiswedstrijd tegen Velbert.

Met dank aan de begeleidende coaches van het Windmill Team
Teamleider Peter van der Pas.