Windmillteam: belangrijk voor de toekomst

Talenten worden helden, stond er rechts bovenin bij de opening van de prachtig verbouwde zaal van het regionale trainingscentrum Aleco. Dat was wat voorbarig. Zover kwam het nog niet. Maar de uitverkoren boksers van het Windmillteam deden zaterdag 31 maart in Roosendaal hun uiterste best zich te onderscheiden tegen de Duitse NRW-oberliga ploeg uit Hamm. Een gerenommeerd team dat tot twee jaar geleden uitkwam in de Bundesliga. Bondscoach Hennie van Bemmel zei daarom met volle overtuiging in zijn openingswoord: ,,Dit is een mooi leermoment voor onze jongens’’.

Voor de goede orde: natuurlijk worden niet bedoeld de leden van de a-selectie want ze zijn ondergebracht bij de sterkste teams in de Bundesliga. Nee, het gaat om de kraamkamer van de Nederlandse top, een veelbelovende mix van vaak jonge nieuwkomers. Heel belangrijk voor de toekomst!

De Bundesliga is opgedeeld in twee poules met daaronder de oberliga competitie, regionaal van opzet met in dezelfde poule Velbert en Euregio – een combinatie van zuidnederlandse en duitse boksers. Supervisor Axel Lumkemann van Hamm: ,,Uitkomen in de Bundesliga werd ons te duur maar nu, twee jaar later, hebben we weer een leuke ploeg.’’ Anders gezegd: de Oberliga is een ideale kweekvijver om talenten te laten rijpen. Zo had de Amsterdammer Kilat Hallie zijn handen vol aan Darius Lasotta maar stapte daarna voldaan als winnaar uit de ring. De Rotterdammer Rex Meyer bokste ook een knappe partij en liet nogmaals zien een veelbelovend talent te zijn. Ook hij won, na veel strijd. Nuttige en leerzame ervaringen waarvan een nieuwe generatie het moet hebben. Een bond, die niet alleen aan de top denkt heeft controle over de toekomst.

Daarom was het interessant om weer eens te updaten hoe het ervoor staat achter de a-selectie. Andre de Klerk van Aleco vond dat een mooi moment om de opening van het verbouwde complex aan op te hangen. Nou, kort samenvattend, alleen maar lachende gezichten. Het werd een klinkende eindoverwinning voor het Windmillteam. Los van de eerder genoemde winnaars Hallie en Meyer toonden ook Anouk Echteld (ko in de eerste ronde tegen de Belgische Bianca Ciccarelli), Cas van Peer, Luuk Elzinga, Gradus Kraus (jaja de zoon van ex-wereldkampioen kickboxen Albert Kraus), Abdul Rahman en Jaber Dahou zich de sterksten. Het verschil werd en was aantoonbaar groot en dat is een hoopvol vooruitzicht.

Hans de Bruijn

Lid van het hoofdbestuur

 

Downloaden (XLSX, Onbekend)