Windmill-Team zet zegereeks voort

Ter ere van het 40 jarige jubileum van boksvereniging Delfzijl was het Windmill Team gevraagd om het programma mede invulling te geven. Graag, was direct het antwoord van betrokkene trainers en boksers. Goede tegenstanders halen uit Duitsland, Windmill boksers inzetten en je hebt een topboksavond en inderdaad Boxing at sea.
In Delfzijl weten ze hoe ze om moeten gaan met gasten, het voltallig bestuur is duidelijk herkenbaar aanwezig op de havenboulevard om de boksers en trainers op te vangen.

Mensen die overnachten correct in te checken bij het hotel, parkeren van de auto etc.

Na de weging en keuring was er een buffet voor de boksers en trainers en heerste er een gemoedelijke sfeer samen met onze buitenlandse opponenten. De matchmaking was zorgvuldig voorbereid zodat we niet voor verrassingen kwamen te staan. Gewoon de AIBA reglementen volgen. Dit boksgala was voor de aanvang van de wedstrijden al perfect vanwege de betrokkenheid van iedereen die ook maar iets te doen had deze avond.

Klokslag 20.00 uur openingswoord door de voorzitter van Delfzijl, overgenomen door de ringspeaker, 20.05 de eerste partij in de ring.

Cadet B 66 kg Abdul Acar BV Emmen vs Jaylee Keizer BV Delfzijl

Leuke partij, beide boksers hebben geen podiumvrees, en lieten zien beide maximaal voor de overwinning te willen gaan. Deze boksers moeten we zeker terugzien bij NK 2014. WOP Keizer.

Elite B 75 kg Robin Westerman BSG vs Harold Hut BV Delfzijl.

Gelijkopgaande partij waarbij Harold de derde ronde conditioneel moeilijker kon bijbenen.

WOP 2-1 Westerman.

Elite B Dames 64 kg Nienke Eek BV Appingendam vs Loes Balkema BSG

Een hele harde partij waarbij het publiek opveerde in de zaal, beide lokale heldinnen met veel aanhang. Ja da’s sfeer maken. Technisch niet altijd goed maar wel 100% inzet en passie.

WOP Eek.

Teamvoorstelling Duitsland vs Windmill Team.

Elite B 75 kg Martin Bruins BV Assen vs Joel Mars BV Delfzijl.

Beide boksers gaan voor de winst, technisch goed. Joel scoort iets beter met zijn combinaties.

WOP Mars

Aanvang Windmill Team:

Jeugd A 64 kg Stephen Nikitin Dtsl. vs Stevan Djokic Windmill Team.

Beide boksers Nationaal kampioen 2013, technisch hoogstaand boksen. Stevan kwam moeilijker tot scoren omdat zijn Duitse opponent wat langer en beweeglijker was. De typische harde Djokic stijl kwam nu niet tot zijn recht en maakte dat de Duitser counterde en goed scoorde.

WOP Nikitin.

Elite A dames 64 kg Olga Brezezinski Dtsl. vs Myrea vd Ijssel Windmill Team.

Ook het Windmill team emancipeert en er is alleen plek voor de Best off the Best.

Afgelopen week was de matchmaker Windmill team bij tijden ongerust over deze partij.

De Duitse kampioen 2013 tegen onze debutante Myrea. Wij weten dat Myrea een bijter is, heel intelligent en ze kan boksen. Zie eerdere verslagen Dublin. Maar zou deze test niet te zwaar en te vroeg zijn. Nee, verzekerde haar trainer en vader John, ze kan dit, we weten wat we doen.

Veni,vidi,vici. Toppartij boksen gezien, Myrea oogt heel onschuldig buiten de ring, maar daarbinnen .. ja ze hoort bij het Windmill Team. Boris van de Vorst, voorzitter NBB, is hiervan getuigen geweest. Bokspartij gezien waarin alles aanwezig was. De Duitse fysiek boksend en Myrea intelligent en dominant hard scorend. Publiek op de stoelen. WOP Van de Ijssel.

Cadet B 55 kg Adin Burekovic Dtsl vs Carlo Klouwen Windmill team.

Carlo is de Benjamin van het team, pas 14 jaar en meegaan met de grote jongens.

Onze doelstelling is om beloftes ook een podium te geven, mee te laten draaien in het team met zoveel mogelijk buitenlandse wedstrijden. Bij deze bokser zie je duidelijke vooruitgang, hard werkend in zijn wedstrijd en goed coachbaar. De Duitser was beter in verplaatsen en counteren, Carlo een goed meetmoment en goed gebokst. WOP Burekovic.

Elite B 56 kg Younes Zarraa Dtsl vs Yassin Abdulquaadir Windmill Team.

Spektakel in de ring, twee boksers die elkaar de 1e ronde over en weer bestoken met combinaties en goed verplaatsen. Niet te zien dat Zarraa 15 partijen meer had. 2e en 3e ronde domineerde Yassin de wedstrijd en maakte er een mooie partij van. Ook zijn debuutpartij in het Windmill team. Komt zeker een vervolg. WOP Abdulquaadir.

Elite B 75 kg Gijs Onsterk Windmill Team vs Gursley Martina Windmil Team.

In het bijzonder Gijs traint al geruime tijd mee op de CT Apeldoorn. beide boksers hoeven nog maar enkele partijen om de overstap naar A klasse te maken. Beide goed gebokst waarbij Martina iets meer dominantie toonde en zo de wedstrijd naar zich toetrok. Ook zoals eerder genoemd een goed meetmoment op een groot Gala. WOP Martina.

Elite A 75 kg Nuri Yessil Dtsl. vs Jamal el Boulhali Windmill Team.

Yessil is een 1e ligabokser seizoen 2012/2013, hard en meedogenloos boksen, een sloper.

Wij hebben Jamal, zie eerdere verslaggeving. Jamal bokst zuiver en hard, beweegt goed en zet op TIJD zijn tweede aanval in. Windmill volgers genieten van zijn boksstijl en belangrijk Jamal geniet zelf ook. Wederom een superpartij erbij. WOP El Boulhali.

Elite A 81 kg Kevin Holtkotter Dtsl vs Black Pearl Elaige Camara Windmill Team.

Iedereen zag een fysieke Duitser van 25 jaar staan tegen een slanke lange jongen van 19 jaar uit Nijmegen. Op de VIP plaatsen kwamen mensen vragen of dit wel klopte.

Ja, jullie kende Elaige hier nog niet. Superbokspartij, hoog tempo met zuivere harde combinaties. De Duitser kon het tempo niet bijhouden en was naar drie rondes kaputt.

Team NABA ook naar jullie een groot compliment, ere wie ere toekomt. WOP Camara.

Elite A 75 kg Anil Saclam Dtsl. vs Milad Zamani.

Milad is een loyaal lid van het team en een vaste waarde. Het voordeel van deze opzet is dat we gewichtklassen zo maximaal mogelijk bezetten en zodoende over 4 75 A klasse boksers beschikken om altijd een programma vol te krijgen. Bij een return bokst Milad tegen de tegenstander van Jamal en andersom. Slim he. Milad bokste een knappe partij tegen de vooral hard hoekende Anil. Goed verplaatsen, scoren en hoog tempo Milad da’s jouw pluspunt.

Ook deze jongen kon vooral het tempo boksen niet meer bijbenen, had toch nogal meer partijen weg maar had zich vergist in Milad. WOP Zamani.

Elite A 91 kg Eduard Seiferling Dtsl. vs Marciano Hendriks Windmill Team.

1e ronde bokste Marciano lekker soepel en scoorde voldoende.

Doelstelling was 2e en 3e ronde het tempo op te voeren en de tweedeaanval te verbeteren.

Marciano bokste zijn tweede partij voor het Windmill Team, vorige week Almelo nu alweer Delfzijl.

Helaas eind 2e ronde blesseerde Marciano licht zijn hand, ging uit zijn ritme en kwam niet toe aan herpakken. Marciano gaf zelf aan dat het wel ging. 3e ronde voordeel Duitser, Marciano bokste goed uit. WOP Seiferling.

Namens het Windmill Team feliciteren wij Boksvereniging Delfzijl met hun 40 jarig jubileum.

Bedankt voor de goede zorgen en gastvrijheid.

Boksers, bedankt voor jullie inzet, goed dat Boris van de Vorst jullie heeft gezien.

Trainers bedankt voor jullie samenwerking

Met vriendelijke groet,

Windmill Team