WINDMILL-TEAM WINT MET 11-9

Bij onze eerste uitwedstrijd hebben we gelijk een visiteplaatje afgeven dat we deze keer niet komen om mee te doen maar winnen. Alle opgestelde boksers van het Team Windmill correct op tijd aanwezig, correct op gewicht, correct met aanleveren van de benodigde documenten en aanwezig met jury/scheidsrechter.

Dat kon van onze tegenstander niet gezegd worden, de superzwaar gewicht weigerde te komen en vrijdags hadden ze nog moeite met het midden gewicht te bezetten. Teamleider van der Pas begreep de trainer heel goed. Team Windmill had deze problemen ook in het verleden. We begonnen dus met twee punten voorsprong. De Oberliga is een competitie waarin vooral jonge boksers snel kunnen ontwikkelen vanwege het feit dat het Internationale wedstrijden zijn, gebokst wordt in teamverband en de boksers begeleid worden door trainers met internationale ervaring.

De plus zit vooral in het feit dat er vooraf teambespreking is, de trainers veelal de buitenlandse boksers kennen en dus tactische zaken besproken worden met de boksers zodat deze anders de ring ingaan dan met een clubwedstrijd in Nederland. Goed om te zien was de grote schare Nederlandse fans die onze jongens luidkeels aanmoedigde. Trainers: Hennie van Bemmel, Gorhan Djokic, Dis Paulussen en Reinier van Delden. Jury/scheidsrechter: Frans van Hak. Teamleiders: Erik Volmann en Peter van der Pas.

Voorpartijen:

Brandon Mullenberg vs Furkan Kilic

Brandon bokste een sterke partij met duidelijke treffers in zijn voordeel, de tweede ronde mocht iets meer gewerkt worden. Derde ronde zeer overtuigend.

Winst Brandon.

Yunnus Gokkus vs Mucahit Ogdu

Een bewuste keus om Yunnus tegen deze technische bokser uit Duitsland te zetten.

Yunnus wil vaak nogal teveel in de eerste ronde, daardoor verspeeld hij krachten. Doelstelling was om een technische bokspartij te laten zien. Van Bemmel kreeg Yunnus rustig aan de ring.

Alles verliep volgens plan met als resultaat dat Yunnus zijn kop erbij hield en een super partij bokste.

Winst Yunnus.

Ligapartijen:

60 –Umut Aydin (Quality Sport) vs Iwan Freidenberg

Eerste ronde redelijk gelijk, tweede ronde opdracht meer druk en combinaties maken. Ging goed en derde ronde doorgezet. Superpartij.

Winst Umut.

64- Kevin Paulussen (SCM) vs Arthur Ratz

Kevin begon wat onzuiver, Kevin is een bokser die gewoon goed bokst als hij wedstrijdritme heeft. Eerste ronde nam Kevin te weinig initiatief maar toonde wel vechtlust. Tweede ronde ging goed maar boksers kwamen allebei laag met hun hoofden tegen elkaar, wenkbrauwblessure voor Kevin. Gelukkig kwam Kevin toe aan het beter boksen en hield zijn wenkbrauw het.

Winst Kevin.

69- Wouter Djokic (ABCC) vs Ludki Nathanel.

Beide bokser met internationale ervaring, Wouter domineerde eerste ronde, tweede ronde enkele onnodige foutjes maar deze werden gelijk hersteld. Derde ronde super.

Winst Wouter.