Wie helpt als vrijwilliger mee op het NK boksen

De Nederlandse boksbond wil echt een bijzonder feestje van het NK elite maken. Gecombineerd met het uitreiken van de prestigieuze EUBC-awards waarvoor uit alle delen van Europa de kandidaten worden ingevlogen en EUBC-president Franco Falcinelli overkomt, krijgt de jaarlijkse nationale titelstrijd een uniek karakter. Het wordt groots aangepakt met alle extraas: zoals een videoscherm, meer eigentijdse aankleding, aanvullend entertainment en vanzelfsprekend de inmiddels overal in het boksen bekende ringspeaker Ray Martin. Om verzekerd te zijn van de aanwezigheid van een groot publiek heeft het bestuur van de Nederlandse boksbond besloten de toegangskaarten voor de NBB-leden alléén in de voorverkoop voor de halve prijs beschikbaar te stellen – zie de button op de website. Bij de kassa moet de toeschouwers op de wedstrijddagen de volle pond worden betaald.

Een projectteam komt woensdag 2 januari voor het eerst bij elkaar om de zaken tot in detail te regelen. Waarbij moet worden aangetekend dat de oproep voor vrijwilligers nog te wensen overlaat. Er zijn ,,handjes’’ nodig voor en tijdens het evenement. Schroom niet, laat van je horen als je interesse hebt. Alleen ben je nergens. De ambitie moet breed gedragen worden. Een Olympische organisatie, die nu al jaren onder leiding van voorzitter Boris van der Vorst vooruitstrevend beleid voert en groeit, zit dringt verlegen om een handvol vrijwilligers om zo’n Europees prestigeproject succesvol te laten verlopen. Wie helpt mee?

In verband met het aantal deelnemers bij de mannen worden al vrijdagavond 18 januari de kwartfinales in het Worldhotel Wings bij Zestienhoven gebokst. De wedstrijden beginnen dan 19 uur. Wegen en keuren is vanaf twee uur eerder. Het NK begint zaterdag en zondag om 14 uur. Wegen en keuren zelfde recept: vanaf twee uur eerder.

Hans de Bruijn

hdebruijn@xs4all.nl