White Collar Boxing staat als een huis

Zaterdagavond vond bij MESA sport in Rotterdam het eerste White Collar Gala in Nederland plaats. Dit oorspronkelijke Ierse initiatief waarbij competitie plaats vindt tussen “niet-boksers” met als doel mensen een betere conditie te laten verkrijgen, zichzelf te leren kennen en angsten te overwinnen, gekoppeld aan ondersteuning van een goed doel is zeer succesvol. Marichelle de Jong, onze Europese kampioen, heeft dit format naar Nederland gehaald en is met enkele groepen managers in Rotterdam gestart.

Negen partijen werden er gebokst, mannen en vrouwen, deelnemers met allerlei achtergrond: o.a. artsen, ondernemers, ambtenaren, tuinders, loodgieters en advocaten in een enthousiaste en propvolle zaal met 250 intens meelevende toeschouwers.

Marichelle de Jong was blij met deze eerste test van haar concept in Nederland, “het geeft energie om het in het hele land uit te bouwen”. Ook de boksbond ziet in white collar boxing goede mogelijkheden om boksen in ons land populairder te maken. Voorzitter Boris van der Vorst van de Boksbond: “Naast veteranen boksen is dit White collar boxing een uitstekende vorm om boksen weer meer onder de aandacht te brengen en te populariseren. De bond wil daar graag een bijdrage aan leveren”.

Ronald Blom