Waardevol verlies voor Windmill-team in Breda

Het Windmill-team mag best eens extra aandacht krijgen. Het bewijst elke keer zijn waarde. Zo ook zaterdagavond 11 maart in het gezellige onderkomen van de Bredase Ring. Euroregio, een verzameling van Duitse, Belgische en Limburgse boksers, biedt de Nederlandse ploeg veel tegenstand. Dat pakt anders uit dan werd verwacht. Euroregio won met 13-10.
Denk nou niet dat na zo’n nederlaag lang wordt getreurd. Winnen of verliezen maakt niet zoveel uit. Erbij zijn, jezelf een stapje hoger dan nationaal manifesteren, dat moet de ambitie van een bokser met potentie stimuleren.
De Nederlandse Boksbond kent tegenwoordig een pyramide-obouw voor de wedstrijdsport. De toppers zijn verenigd in de a-selectie die drie dagen per week op Papendal traint, en de beloftevolle boksers maken deel uit van de tweede groep.
Het Windmillteam fungeert in deze opzet autonoom en verzamelt de talenten uit de regio. Een eerste ideaal voor de debutanten. Zij zijn nog niet in enige selectie opgenomen en kunnen op een bescheiden internationaal niveau voor het eerst presteren. Namelijk de oberliga in Duitsland.
De wedstrijden van het Windmill-tam worden gekenmerkt door vele strijd en spaning. Het krachtsverschil is over het algemeen klein. Gretigheid en eerzucht motiveren de deelnemers, die in zichzelf willen investeren. Met wie weet, wellicht een toekomst in de nationale selectie.
Peter van der Pas is al jaren de drijvende kracht achter dit project dat de volle steun van bondscoach hennie van Bemmel heeft. De deur staat open voor iedereen die opvalt bij een van de clubwedstrijden.
Hans de Bruijn
Event-manager Boksbond

Zie de uitslagen van de Windmill-boksers.

56 kg Dautzenberg BT Euregio vs Van Peer Windmill WOP Van Peer
60 kg Sayeedy BT Euregio vs ……….. Winstpunten Euregio.
64 kg Malik BT Euregio vs Koster Windmill WOP Koster
64 kg Moskil BT Euregio vs Dudkova Windmill WOP Dudkova
69 kg Zaaboul BT Euregio vs Jongmans Windmill WOP Zaaboul
69 kg Anas Abid BT Euregio vs Beermann Windmill WOP Anas Abid
75 kg Dietmerg BT Euregio vs Faber Windmill WOP Dietmerg
91+ Gomes BT Euregio vs Saria Windmill WOP Gomes
Nachwuns Pflicht
81 kg Gjunashjan BT Euregio vs de Nooijer WOP de Nooijer

Helaas gingen twee kostbare punten verloren. Het Windmillteam kon de 60 kg klasse niet bezetten.