Voor een koopje kennis opdoen bij Michel van Halderen

In een dagdeel nieuwe kennis opdoen / je kennis verversen op het gebied van training, fysiologie, voeding, kracht en conditie…. en dat voor een prijs van €10,- Het klinkt als een drukfout! Als je daarbij ook nog de namen van de docenten leest (Michel van Halderen, John Kembeek, Erik Hein en Danny de Vries), dan denk je al helemaal dat er ergens een foutje in het artikel is geslopen. Het is wel degelijk correct! In inspirerende sessies met volop ruimte voor opmerkingen, anekdotes en vragen, kon je toegang krijgen tot de aanwezige kennis en ervaring van de crème de la crème op hun vakgebied. Enkele onderwerpen die bijvoorbeeld aangesneden werden:

• periodisering
• energie systemen van het menselijk lichaam
• gewicht maken
• essentiële bouwstoffen die het lichaam nodig heeft na verschillende trainingsbelasting

Naast het theoretische deel was er ook een uur praktijk, waarin verschillende trainingsvormen de revue passeerden.
Veel kickboksers en kickbokstrainers hebben acte de presence gegeven. Helaas was het boksen wat magertjes vertegenwoordigd (slechts 5 van de +/- 35 geïnteresseerden).

Op 2 September is er weer een sessie. Er zal volop worden ingegaan op voeding vóór en na de sportbelasting, praktijk-ervaringen met weight-cutting en de wetenschappelijke kennis over weight-cutting en de effecten daarvan op de gezondheid. Kortom, heel relevante kennis voor trainers en beoefenaren. Deze sessie borduurt voort op de eerste sessie, maar is ook afzonderlijk goed te volgen.

Luciën Ceder