Volop activiteiten van Cie WenE

In voorbereiding op de Algemene ledenvergadering op zaterdag 16 juni in Maastricht zullen de diverse commissies een kort jaarverslag samenstellen om de leden te informeren over de stand van zaken. Dit is deel 1 van de cie WenE.

Commissie WenE werkt hard aan
wedstrijd- en breedtesport

De commissie wedstrijden en evenementen (WenE) heeft een druk jaar achter de rug. Zeer belangrijk was de organisatie voor het NK jeugd in Alphen aan de Rijn. Voor de eerste keer heeft de Nederlandse Boksbond de handschoenen opgepakt onder het mom wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dat dit evenement een eigen plaats krijgt op de kalender, is een nieuwe stap vooruit in het structureel aanpakken van het voorportaal van de bokssport. In 2018 is de Rotterdamse boksschool Van t Hof gastheer.

Met het NK elite is ook een nieuwe weg ingeslagen. Dit jaar zal Maastricht het toneel zijn voor het NK Elite. In het weekeinde van 16 en 17 juni zullen de beste boksers van Nederland naar het Zuiden afreizen ter opluistering van het 25-jarig bestaan van SCM-Boxing. Het NK elite belooft een nieuwe en sfeervol hoogtepunt te worden.  In het najaar werden weer de Noord- en de Zuidnederlandse kampioenschappen gehouden. Dat loopt goed, er is veel animo voor en de bezoekers aantallen lopen op tijdens dit evenement dat in november ( 3,4 en 10, 11 november om precies te zijn) wordt georganiseerd.

De Open dag op zondag 21 januari 2018 is minder succesvol verlopen,. Slechts 15 van 97 NBB-clubs verleenden hun medewerking en de W&E beraadt zich hoe dit prestigieuze project beter in de markt gezet kan worden.

Het Business boksen krijgt steeds meer vaste voet aan de grond. In Rotterdam, Noordwijk, Bunnik en Waalwijk wordt deze lucratieve trend succesvol voortgezet en vele verenigingen smeden plannen zich daarbij aan te sluiten. Het is een hype.

Aan het einde van dit jaar zal er nog een 2 daags toernooi zijn voor de  top jeugdboksers in Nederland. De Gradueringsexamens zullen opgeschaald worden en vanuit de districten worden georganiseerd op diverse plaatsen om zo meer mensen in staat te stellen hun boksvaardigheden te testen en hiervoor een diploma te behalen. Er lopen diverse projecten met zogenaamde “ No Knockout” wedstrijdjes. Ook dit is bedoeld voor de breedtesporters die wel eens in de boksring willen kijken waar ze staan. Kortom een volle agenda voor de WenE de komende tijd met zowel wedstrijdsport als breedtesport.

Alex van Klooster

Voorzitter WenE