Volop activiteiten rondom NK boksen

Het NK boksen op zaterdag 27 november en zondag 28 november in het Topsportcentrum Rotterdam moet een dag worden ingekort door het grote aantal afzeggingen van de (geblesseerde) deelnemers – vrijdag komt te vervallen – maar dit minpunt wordt gedeeltelijk goedgemaakt door de extra activiteiten rondom het sportieve hoogtepunt van het jaar.

De tachtig geslaagde deelnemers aan het Optisport-programma krijgen zaterdag hun diploma uitgereikt tijdens een bijeenkomst met het bestuur van de Nederlandse Boksbond en een dag later komen 75 geslaagde trainers naar het NK, die eveneens de cursus met succes hebben afgerond.

Ook de scheidsrechtercommissie ontplooit rondom het NK een verhoogde activiteit. De Duitse supervisor Eric Dreke komt zaterdagmiddag een uitgebreide presentatie geven aan de scheidsrechters en juryleden en daarna worden de laatste instructies voor het bedienen van de boxpointer toegelicht. Ook zal Eric Dreke zaterdag de sr/juryleden tijdens de wedstrijden beoordelen en bepalen wie zondag tijdens de finales van het NK in de ring komen. Jammer is dat er voor zaterdag vele afmeldingen zijn.

Rotterdam Boxing – het ambitieuze jeugdproject – zal eveneens rijkelijk vertegenwoordigd zijn. Ton Dunk heeft veertig kaarten klaar laten leggen bij de kassa om uit te delen.