Volledige certificatie opleidingen Boksbond

Met trots namen wij kennis van het feit dat de opleiding KSS3, trainer/coach Nederlandse Boksbond is gecertificeerd conform de Kwaliteitsstructuur Sport NOC*NSF. De niveau 2 (KSS2), assistent trainer/coach en de niveau 3 (KSS3), trainer/coach opleiding en het opleidingskader van de cie. opleidingen Nederlandse Boksbond is nog steeds de enige sportbond die haar opleidingen en kader volledig heeft gecertificeerd.

Naast het feit dat wij voor de komende 4 kalender jaren gebruik mogen maken van het logo van het NOC*NSF op de diploma’s en het cursusmateriaal betekent een positieve uitslag dat de bond in aanmerking kan komen voor een tegemoetkoming in een deel van de gemaakte kosten van de bijhorende opleiding en betreffende toetsing. Ook kan er subsidie worden aangevraagd voor de nieuwe diplomahouders. Graag komen wij in contact met de subsidie aanvragers binnen ons hoofdbestuur om hier samen gevolg aan te geven.

Voor de cie. opleidingen Nederlandse boksbond staat er alweer een nieuwe uitdaging voor de deur, het herschrijven van de niveau 2 (KSS2) opleiding naar de nieuwe normering en de geplande audit in 2015. Alsmede het mede verzorgen van de AIBA sterren opleiding welke is gepland medio september/oktober. Verder verwijzen wij u naar het schrijven van het NOC* NSF van 19 juni j.l.

Rene Braad