Vijf Nederlandse boksers actief in Bundesliga!

Met trots kunnen we melden, dat we er in geslaagd zijn vijf Nederlanders onder te brengen bij drie teams uit de Duitse Bundesliga. Max van der Pas komt in actie voor BC Straubing ( Beieren) , Artjom Kasparian en Roy Korving gaan boksen voor de Chemnitzer Boxclub ( Sachsen) en Peter Mullenberg en Enrico Lacruz zullen deel uit maken van het team van de NSV Nordhausen.

Roy Korving en Artjom Kasparian debuteren al zaterdag 10 December in de Bundesliga tijdens de wedstrijd Chemnitz – bc Hannover Seelze in Hannover. Zij worden daar bijgestaan door coach Demmy Pattiwael . Enrico, Max en Peter komen pas in januari bij de tweede wedstrijd van hun team in actie. De wedstrijd van 17 december laten Max en Enrico in overleg met de bondscoach en hun teams schieten om zich optimaal voor te bereiden en geen blessurerisico te nemen in verband met het Kerst Boksgala op donderdag 22 december in Ahoy.

“Hartstikke leuk”, reageert Roy Korving. “Dit biedt de gelegenheid om minimaal zes wedstrijden per jaar extra te boksen. Daar word je alleen maar beter van natuurlijk. Op 21 januari boks ik tegen het team van Peter Müllenberg. Dat is natuurlijk heel bijzonder. Enrico Lacruz kom ik ook een keer tegen. Zo zien we elkaar nog eens, haha”, grapt Roy.