Veteranen hebben de toekomst in Hilversum

Burning Heart brengt vuur in Gooise bokswereld. De Hilversumse Boksclub Burning Heart is één van de recente leden van de Boksbond die met nieuw elan de passie voor boksen predikt. Eigenaar Jerry de Jong en trainer Erik van Ouwerkerk willen de bokssport weer laten floreren in de regio Gooi, met 5 druk bezochte bokslessen in de week, prachtige site, een aparte dameslocatie en een ambitieus boksgala in februari 2017.

Samen met districtsvertegenwoordiger en oud-Nederlands kampioen Rocky el Falah heb ik de club in Hilversum bezocht. Elke zaterdag worden er sparringsessies gehouden voor boksers van de wedstrijdploeg. Rocky beoordeelde de boksers op sterkte en gaf technische instructie. Ik mocht een paar rondjes meesparren.

Voormalig topbokser Erik van Ouwerkerk heeft een rijke boksachtergrond, eerst als bokser met 43 partijen en later als eigenaar van een boksschool in Hilversum waar hij diverse geslaagde evenementen heeft georganiseerd. Voor het komende Highclass Boksgala op 26 februari 2017 wordt ook alles uit de kast gehaald. In nauwe samenwerking met de Boksbond staan voor het eerst veteranenpartijen op het programma. Er is al een aantrekkelijke bokskaart, maar er mogen nog steeds veteranen aangemeld worden. Dus wie gaat de uitdaging aan?

Boris van der Vorst

Voorzitter Nederlandse boksbond