Verzoek om volwaardige kampioensgordels bij het NK

Wie aan de weg timmert met topsport, zoals de boksbond doet, kan verwachten dat achterhaalde gebruiken op het NK aan een kritische beschouwing worden onderworpen. Al sinds vele jaren krijgen de kampioenen een schiltje aan een rood-wit-blauw koordje uitgereikt. Dat is wat armoedig en dat strookt ook niet meer met de ambitie van de huidige bokstop.
Roy Korving heeft namens de nationale selectie het verzoek gedaan in het vervolg volwaardige kampioensgordels uit te reiken. ,,De uitgereikte gordels zijn nu van een soort crêpe-papier en niet van hele goede kwaliteit. Dit gebruik staat niet in verhouding met de prestatie, die wordt geleverd. Er moet iets moois te winnen zijn waarop we trots kunnen zijn. Dat zorgt voor een nóg grotere motivatie”, aldus Korving.
De nationale selectie, bestaande uit een twintigtal talenten, is uitgegroeid tot een hechte groep, die onder leiding van Hennie van Bemmel op het sportcentrum Papendal regelmatig bij elkaar komt. Het is dan niet onlogisch dat bepaalde zaken geëvalueerd worden. De organisatie van het NK zal dit verzoek aan het bestuur voorleggen en op de financiele mogelijkheden toetsen. Bijgaand een foto van een nationaal kampioen met gordel in Ierland.