Verslag van Windmill-team in Oberliga

Zaterdag 10 maart waren er Oberligawedstrijden in de Bredase Ring, Team Euregio tegen Team Windmill. Het was een heel gepuzzel om het programma rond te krijgen. Peter van der Pas en Patrick Driessen zijn tot laat in de weer geweest om het zo goed mogelijk te regelen. Hierbij nog een oproep aan alle Windmill-boksers, check je beschikbaarheid voor het Windmill-team. Het scheelt enorm als we daarvan uit kunnen gaan. Op voorhand stonden we al 1 punt achter omdat we 75 kg niet konden bezetten door een ziekmelding vlak voor tijd.

Dan de wedstrijden:

  1. Erkan Senikiloglu (Euregio) tegen Nathaniel Bruining (Windmill), jeugd -60kg

Opvallend stevige treffers voor zulke lichte en jonge ventjes. Een mooie, gelijk opgaande partij waarbij Nathaniel met goed in en uit boksen het voordeel heeft, winst voor Nathaniel.

  1. Jelle de Jong (Euregio) tegen Cas Mack (Windmill), junioren, -75kg

Jelle begon erg fysiek en Cas had moeite dat bij te houden. Gedurende de eerste ronde kreeg Cas meer vat op het spel van Jelle en kon een sterk slotoffensief brengen. R2 over en weer goede combinaties en wederom een sterk slotoffensief van Cas. R3 was erg spannend, de boksers waren aan elkaar gewaagd, Cas wint.

  1. Joost van Eerd (Euregio) tegen Tom Croux (Windmill) -64kg

Joost was een stuk langer en erg droog. Tom wist niet zo goed raad met dat lengteverschil. Joost kon de lengte gedurende de partij goed vasthouden en met lange directe stoten, Tom een aantal keren flink treffen. Winst voor Joost.

  1. Erik Janssen (Euregio) tegen Ference Soepboer (Windmill), -69kg

Erik wacht af en wil opvangen. Voor Ference de taak om Erik onder druk te zetten. In de eerste ronde levert het invechten van Ference een snee op. De partij kon gelukkig doorgaan maar zo’n snee drukt wel een stempel op de wedstrijd. Ference heeft moeite om Erik onder druk te krijgen. Erik kan op tijd storen en draait goed via de zijkant weg. Ference werkt hard maar krijgt Erik niet goed onder druk. In de derde ronde een geweldige strijd, Ference haalt alles uit de kast maar Erik houdt zich staande in deze prachtige partij. Erik wint.

  1. Rashed Mohammadi (Euregio) tegen Farshid Bos (Windmill), jeugd, -56kg

Farshid bokst op lengte en kan met zijn voorhand goede zaken doen. R2 kan Farshid ook nog zijn stoothand bijzetten, prachtige ronde! Rashed vecht goed terug. R3 maar Farshid wint de partij.

  1. Abdeljali Bouharrou (Euregio) tegen Krisna Ramtahalsing (Windmill) -60kg

R1 de boksers waren erg gespannen. Abdeljali begint met aanvallen. Gedurende de ronde kan Krisna overnemen en hoe! 8 tellen voor Abdeljali. R2 Krisna met grote zwiepen in de aanval. Abdeljali heeft het moeilijk. Abdeljali in de aanval Krisna is moe, meeslepende partij, Krisna wint.

  1. Zekaria El Haij (Euregio) tegen Kevin Setou (Windmill) -75kg

Zekaria staat rechts voor, dat was voor Kevin even aanpassen. Daarna liet Kevin R1 nog  zien dat hij wel vaker tegen rechtsvoor bokst en maakt mooie treffers. R2 Wachtte Kevin het wat af en gaf Zekaria druk. R3 idem, winst voor Kevin

  1. Hydayat Najeebi (Euregio) tegen Dagir Rassovlov (Windmill) -91kg

Zwaargewichten…zware enkelvoudige stoten over en weer. R2 Dager laat 2x zijn bitje vallen en krijgt een waarschuwing daarvoor. Hydayat wint.

  1. Feurlin Verwey (Euregio) tegen Dempsemo Dekker (Windmill) 91+kg

Feurlin geeft een stoot. Dempsemo geeft een stoothand terug. Partij afgelopen, Dempsemo wint

 

Het was een prachtige boksavond met mooie partijen. Uitslag na correctie, , 12-12. Wim Dieckman en de mensen van de Bredase Ring bedankt voor de goede zorg. Dis Paulussen was coach namens het Windmill- team. Meegereisde trainers, dank voor de ondersteuning. 31 maart bokst Windmill weer in de liga, dan in Roosendaal, tegen BC Velbert

Eric Volman