Verslag van Brandenburg Cup met Brandon Mullenberg

De Brandenburg Cup is een jaarlijks terugkerend evenement in Frankfurt (Oder) waar veel landen naartoe afreizen. Het toernooi is alleen voor boksers in de Jeugd klasse en is op internationaal niveau.

De aankomst, inschrijving en verzorging in Brandenburg is goed georganiseerd. De slaapkamers zijn prima, het eten is goed en de accomodatie is op loopafstand op het complex zelf. Bij aankomst werd er gewogen en gekeurd en daarna vond ‘s avonds de loting plaats. Elke morgen werd er opnieuw gewogen. Deelnemer(s): Brandon Müllenberg, 64 kg, 1998, 67/35/32/0. Trainer/Coach: Eduard van Uffelen. Scheidsrechter/Jurylid: Rene Braad
Er zijn 18 deelnemende landen: Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Ierland, Kazachstan, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Polen, Rusland, Zweden en Wales. In totaal zijn er 118 boksers, samen goed voor 105 wedstrijden.

In de klasse van Brandon zijn 14 deelnemers, waaronder 3 Duiters en 2 Russen. Andere landen in zijn klasse zijn: Oostenrijk, Tsjechië, Estland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Polen en Zweden.

Donderdag 10/09/2015: Brandon Müllenberg NL (rd) vs Julios Vasil CZE (bl)

Na een goede start van Brandon in de eerste ronde komt de Tjech aan het eind van de ronde meer in de wedstrijd en is het lastig te zeggen of hij de eerste heeft. In de tweede ronde grijpt Vasil meer de aandacht van de scheidsrechters door vaker de actie te openen. Brandon sluit deze goed af maar zou wat vaker een tweede aanval moeten maken. De derde ronde neemt Brandon meer het midden van de ring en domineert daardoor beter, kan langere stoten kwijt en wint deze wedstrijd daardoor met 2:1.

Vrijdag 11/09/2015: Brandon Müllenberg NL vs Konstantin Mishenchkin RUS (bl)

De opdracht van Brandon is om de Rus goed onder druk te houden en aanvallend te boksen. In de eerste ronde begint Brandon te voorzichtig en geeft de Rus, die ook rechtsvoor staat, te vaak de gelegenheid als eerste te komen. Konstantin is fysiek sterk, snel en daarbij met bijna honderd wedstrijden een ervaren bokser. De eerste ronde is duidelijk voor de Rus en Brandon krijgt de opdracht beter druk te zetten met mogelijk een tweede aanval. Dat komt ook deze ronde niet uit de verf en na wat peptalk in de tweede pauze wordt hij wat agressiever en blijft korter bij zijn tegenstander, ondanks dat deze meer op de benen gaat. Brandon krijgt meer grip op zijn tegenstander maar voor de eindscore maakt dat niet veel meer uit. Waardevol is wel dat hij merkt dat hij meer van zijn eigen kracht moet uitgaan. Na de wedstrijd met de Tjech heeft Brandon deze zeker wedstrijd beter gebokst maar was de Russisch landskampioen simpelweg te goed om van te kunnen winnen.

Op zaterdagmiddag heeft Brandon een sparring gedaan tegen Paul Wall uit Duitsland om te kunnen oefenen en verdere toernooi ervaring op te doen.

Het team kijkt terug op een sterk en goed toernooi waar ervaren boksers elkaar hard maar sportief hebben getroffen. Complimenten wederom aan Rene Braad die als altijd een fijne positieve teamspeler is (..koffie regelt) en een visitekaartje is voor de SR/J en onze Boksbond.

namens het team,

Eduard van Uffelen