VERSLAG HSK CUP 2012 JONGEREN SELECTIE

Na een reis per personenbus en boot van een uur of acht arriveerden we in Hillerod, bij Kopenhagen in Denemarken. Een reis die we vaker hebben afgelegd.

Boksers:
Brandon Mullenberg, junior 57 kg, ABCC
Hendrik vd Vaart, junior 54 kg, BVAZ
Stevan Djokic, junior 60 kg, ABCC
Daniel Minten, Jeugd 69 kg, Seconds Out
Wouter Djokic, Jeugd 69 kg, ABCC
Roy Korving, Jeugd 81 kg, Boxing Vermeulen Benthuizen

Zaterdag 13 oktober 2012
De routine van de dag start altijd met 06.30 uur opstaan om vervolgens om 07.00 uur te trainen.
Aansluitend wordt er gedoucht en om 08.00 uur zijn we gezamenlijk gaan eten.
Na het eten worden de wedstrijden voorbereid en besproken. Daarna worden de spullen klaargelegd voor inspectie zodat we altijd zeker weten dat alles mee komt. Dan is het rusten en wachten op de tijd om in actie te komen. Na de wedstrijden wordt er ‘s avonds getraind, gedoucht en de wedstrijden geëvalueerd.
Wij hebben dan vaak ook beelden van de tegenstanders en zoeken zoveel mogelijk informatie bij elkaar.
Hierop wordt een strijdplan en een verdeling in de begeleiding gemaakt om deze lijn optimaal voor te bereiden. En dan is het zover…..
http://www.bokseklubben.dk/boxcup/UK/boxcup_uk.htm UITSLAGEN
Kampnr: 5

Aldersklasse: U15 Letvægt 57-60Kg

3×1,5 min

Indledende

RØD: Nidkal Al-Naser Nassjó BK

4

Gruppe: A

BLÅ: Stefan Djokic ABCC Apeldoorn

10

De sterke Stevan geeft zijn tegenstander niet veel ruimte en weet in alle ronden te overtuigen. Toch laat hij zich soms meevoeren in de overwinningsroes en weet dan niet voldoende lijn te houden in zijn strijdwijze. Wanneer hij goed op lengte bokst is hij erg gevaarlijk. Dat moet hij ook blijven doen van zijn hoek wat niet altijd lukt. Verder een prima wedstrijd voor de jonge Djokic.

Kampnr: 10

Aldersklasse: U19 Weltervægt 64-69Kg

3×3 min

Indledende

RØD: Daniel Minten Dutch Boxing Team

14

Gruppe: C

BLÅ: Tomi Silvennoinen Porvoon Boxing Club

8

Daniel bokst een wedstrijd over drie ronden waarbij hij wat slordig bokst en onnodig treffers pakt. Hij weet prima te scoren maar wordt dan te makkelijk terug geraakt. Toch weet hij met slim verplaatsen zijn punten te scoren. We zijn niet overtuigd, hij kan beter. Een goede wedstrijd maar de finale moet scherper. Natuurlijk zijn we blij met de winst maar we zijn scherp op de wijze waarop zijn ontwikkeling zich laat presenteren.

Kampnr: 11

Aldersklasse: U19 Weltervægt 64-69Kg

3×3 min

Indledende

RØD: Wouter Djokic Dutch Boxing Team

18

Gruppe: A

BLÅ: Khalid Khattab SIK Fight

8

We maken kebab van Khattab, dat was de slogan voor deze wedstrijd. Khattab was zeker een goede bokser en een bokser uit het nationale team. Wouter weet de wedstrijd voortdurend aanvallend te sturen waarbij ook hij te makkelijk snel te veel wil, met name wanneer zijn tegenstander lijkt te breken. Hij kan dan beter gas terug nemen en duidelijke treffers blijven scoren, de wedstrijd was al binnen. Een duidelijke overwinning van de nog 16 jarige Djokic.

Kampnr: 17

Aldersklasse: U19 Letsværvægt 75-81Kg

3×3 min

Indledende

RØD: Roy Korving Dutch Boxing Team

24

Gruppe: A

BLÅ: Rasmus Gade Olympia Odense

4

Roy bokst elke wedstrijd beter. In deze was er niet veel verschil met de vorige. Hij was veel aan het werk met zijn voorhand en bleef een stoot met zijn stoothand soms achter terwijl de gelegenheid er wel was om goed te kunnen treffen. Dat was een aandachtpunt voor de dag erop. Ook het tempo was wat laag. Verder een goede wedstrijd waarbij nog moet worden opgemerkt dat drie weken ervoor hij nog drie kilo zwaarder was en nu 80 kg op de schaal meenam dankzij de voedingadviezen van zijn trainer Semmy Pattiwael. 24-4, een duidelijk verhaal.

Kampnr: 60

Aldersklasse: U15 Fjervægt 54-57Kg

3×1,5 min

Finale

RØD: Mika Syvinki Team Finland

3

Gruppe: A

BLÅ: Brandon Mullenberg Dutch Boxing Team

2

Brandon is in de groei en bokst daardoor veel volgens patronen die altijd succesvol waren. Ondanks de aanwijzingen een aanval verder door te zetten stapt hij na een aanval te vaak terug en krijgt tegentreffers van de behendige Fin. Jammer want hij had best kunnen winnen. De wedstrijd was om 23.00 uur (98 partijen per ring beste dames en heren) maar dat was geen issue, Brandon was goed uitgerust.

Kampnr: 62

Aldersklasse: U15 Bantamvægt 52-54Kg

3×1,5 min

Finale

RØD: Timi Juutilainen Team Finland

5

Gruppe: AA

BLÅ: Hendrik Vaart Dutch Boxing Team

0

Voor Hendrik was het zaak om te laten zien wat hij in een half jaar, sinds de laatste beoordeling, was verbeterd. Deze tegenstander was een Fin die een gelijkwaardige staat van dienst had. Hendrik heeft een vrachtwagen inzet maar slaagde er niet in om een goede treffer te plaatsen omdat inzet alleen simpelweg niet voldoende is.

Zondag 14 oktober 2012

Kampnr: 77

Aldersklasse: U19 Letsværvægt 75-81Kg

3×3 min

Finale

RØD: Jamahl El Bouhali ABCC Apeldoorn

8

Gruppe: A

BLÅ: Roy Korving Dutch Boxing Team

17

Een finale met een dubbele laag. Twee Nederlanders strijden om Deens edelmetaal. Zowel Roy als Jamahl zijn ook mee geweest naar Tsjechië en kennen elkaar maar hebben niet eerder tegen elkaar gebokst. We waren erg nieuwsgierig naar de uitkomst want als Jamahl op stoom is dan is hij zeker iemand om rekening mee te houden. Roy bokste meer tempo dan de dag ervoor en probeerde goed het midden van de ring te houden. Dat lukte goed, een mooie wedstrijd tot gevolg. Roy Korving pakt het goud.

Kampnr: 78

Aldersklasse: U17 Letvægt 57-60Kg

3×2 min

Finale

RØD: Emil Jørgensen Jyllinge BT

13

Gruppe: AA

BLÅ: Stefan Djokic ABCC Apeldoorn

10

Stevan had er ouderwets zin in en trof in Emil een goede opponent. Deze jongen is een bekende in de deense bokskringen en wist goed met Stevan mee te boksen. Stevan wist prima zijn acties af te sluiten en uiteindelijk leek iedereen overtuigd van zijn zege. Toch beslisten de juryleden anders. Zowel de Deen als zijn hoek waren ook verrast door de winst. Stevan de mentale winnaar.

Kampnr: 80

Aldersklasse: U19 Weltervægt 64-69Kg

3×3 min

Finale

RØD: Ask Vang IF Tønsberg

14

Gruppe: C

BLÅ: Daniel Minten Dutch Boxing Team

21

Daniel was vooraf gespannen maar ging met een goede dosis zelfvertrouwen aan het werk. Ook hij moest hard aan het werk om de tegenstander niet in zijn spel te laten komen. Hij moest voortdurend zijn tegenstander blijven storen, midden van de ring houden en keer op keer aanvallen. Dat deed hij op een prima manier, eigenlijk precies als hem was ingefluisterd. Een duidelijke zege, goud voor Minten.

Kampnr: 81

Aldersklasse: U19 Weltervægt 64-69Kg

3×3 min

Finale

RØD: Ritti Dayson Valby IK

16

Gruppe: A

BLÅ: Wouter Djokic Dutch Boxing Team

19

Wouter trad aan tegen de Deens kampioen. Ritti Dayson gaat naar het WK Jeugd en is een goede tegenstander om te meten. De Deen trok direct fel van leer in de eerste ronde maar kreeg Wouter niet uit evenwicht. De tweede ronde trok Wouter de wedstrijd wat meer naar zich toe in deze redelijk gelijk opgaande strijd. In de derde ronde ging Wouter meer constructiever aan het werk en won daarmee de wedstrijd.

Tevens werd Wouter gekozen tot beste bokser van het toernooi.

Een goed weekend voor ons team, ditmaal zonder het toeziend oog van selectievriend Theo.
Theo heeft wel aangegeven om mee te reizen naar Frankfurt Oder, samen met wat selectieboksers en trainers volgende week. Hij zal dan verslag uitbrengen.
Wees gegroet bokskaaskoppen en wederom bedankt voor de vele memorabele momenten!

Ook dank aan collega’s Goran Djokic, Hennie van Bemmel, Peter van Londen en Melvin Etty voor hun inzet en support.

Een scheidsrechter verslag van Rene Braad en Cem Dunar volgt nog maar die slapen eerst een week uit na deze scheidsrechtermarathon.

Eduard van Uffelen

Hoofdcoach -19

WEDSTRIJD EN TOERNOOI VERSLAG BUITENLAND

> Naam SR/J:

* René Braad en Cem Dunar

> Naam, datum en plaats van toernooi:

* HSK BOX CUP (semi finals) van 13 oktober te Denemarken

* HSK BOX CUP (finals) van 14 oktober te Denemarken

> Hoe was de organisatie en reis:

* De organisatie was fenomenaal als je in staat bent om zoveel boksers te laten starten in één weekend. De boksers verbleven in verschillende ruimtes in de sporthal, de officials werden ondergebracht in verschillende hotels. Ook was de organisatie in staat om elke keer weer een voortreffelijke koolhydraatrijke maaltijd te verzorgen. Zelf verbleef ik in een bed en breakfast op zo’n 6 km afstand van de sporthal, spartaans maar verder prima verzorgd. Cem was voor familiebezoek in Denemarken en deelde kamer zoals thuis met zijn meissie. Ik reisde samen met het team van van ’t Hof onder leiding van Ton Dunk. Om 07.00 uur vertrokken wij vanaf de boksvereniging in Rotterdam richting Denemarken. De reis verliep voorspoedig en de veerdienst in Denemarken was een aangename onderbreking van de reis. Rond 19.00 uur kwamen wij aan in Hillerod waar ingeschreven kon worden. De boksers werden direct gewogen en konden aan tafel. De scheidsrechters en juryleden werden gescheiden van de boksers, er was voor de volgende dag een SR/J meeting gepland. Ook de terugreis verliep voorspoedig, na de finales vertrokken wij rond 13.00 uur uit Hillerod en waren rond 22.00 uur zondag weer in Rotterdam. Cem bleef tot het einde van het toernooi en reisde de volgende dag weer naar Nederland.

> Wat voor soort wedstrijden waren het:

* Toernooi met Finnen, Denen, Duitsers, Engelsen, Ieren, en verschillende Nederlandse boksverenigingen en Jong Oranje met verschillend niveau.

> Hoe vaak als SR en hoe vaak als J:

* 13 oktober ring 1 Cem Dunar 66 partijen 10 x SR en 35 x J

* 13 oktober ring 2 René Braad 63 partijen 7 x SR 46 x J

* 14 oktober ring 1 René Braad 34 partijen 2 x SR en 7 x J

* 14 oktober ring 2 Cem Dunar 32 partijen 6 x SR en 20 x J

> Hoe vond je zelf dat je gedaan hebt:

* Het ging prima en het arbitrage team was enorm collegiaal. Gezien de hoeveelheid partijen was het vasthouden van de concentratie soms een probleem. De wedstrijden begonnen de eerste dag om 10.00 uur en om 01.45 uur stapte ik uit de ring, wat een marathon. Helaas was er weinig contact tussen Cem en mij mogelijk omdat wij beide in andere hal ons werk deden.

> Zijn er voor de wedstrijd nog dingen gezegd of besproken:

* Voorafgaand aan de wedstrijden werden wij uitvoering geïnstrueerd. Er was zelfs een vertaling van het Deens naar Nederlands gemaakt. Ook werden wij apart geïnstrueerd over het ‘niet aantellen’ van 15 en 17 jarige, dit gezien de wetgeving van Denemarken. Zowel Cem als ik waren hier over verontwaardigd, het was immers een AIBA toernooi. Na de wedstrijden werden de bijzonderheden besproken en mijn SR/J boekje afgetekend.

> Zijn er nog bijzonderheden:

* De boxpointer was soms een onstabiele factor, deze viel geregeld uit of kon niet worden opgestart, de handtellers en scorebriefjes brachten dan uitkomst.

In hal 1 werd de pointer met het nieuwe systeem gebruikt en in hal 2 werd de pointer met nog de oude systeem gebruikt. En inderdaad, die viel regelmatig uit. Heb er nog wat van gezegd en ook dat het niet correct was om 2 verschillende systemen te gebruiken. En dan krijg je als antwoord; ja, u hebt gelijk, maar het is niet anders.

Heb nadien nog met enkele SR/J gesproken over het geheel en ook zij vonden dat dit niet zo kon. Ze zouden de week erop een vergadering hebben en dit onderwerp zou dan ook besproken worden. Zeiden ze!!!

> Uitdraai of kopie van de uitslagen meesturen.

* Zie www.bokseklubben.dk/boxcup en http://www.bokseklubben.dk/boxcup/UK/boxcup_uk.htm

> Algemeen

Rene Braad: * Geweldig om zo’n marathon mee te mogen maken. Maandag sta ik weer in Carré, gelukkig betreft het dan slechts 1 partij…

Cem Dunar: Voor zo’n kort toernooi waren er te veel inschrijvingen. Er moet of een maximum aan deelnemers gesteld worden of de toernooidagen verlengen.
Want bijna 16 uur boksen is wel een beetje te veel van het goede.