VERSLAG 2E CENTRALE TRAINING APELDOORN

Na de vorige oproep om correct aan en af te melden konden we nu concluderen dat er een verbetering heeft plaatsgevonden. 97 % correct waarvoor dank, dit maakt de planning een stuk eenvoudiger.
Ondanks dat er in de maand september op clubniveau in Nederland ruim 60 wedstrijden hebben plaatsgevonden, en de drukte waarmee de trainers zijn belast met de talentdagen, waren er wederom ruim 30 voornamelijk A&B klassers op tijd aanwezig met een uitbereiding van drie talentvolle boksers uit België.

Wederom was het gelukt de aanwezige boksers ( A en B klasse jeugd en elite) 3 sparrings te laten boksen. Om geen overbelasting te creëren voor jeugd en N-C elite hebben deze 1 a 2 sessies gedraaid.
Dit was de tweede CT in september, vorige keer zijn enkele boksers aangesproken op vooral conditioneel vlak verbeterpunten te creëren op clubniveau. Waarschijnlijk was de periode nog te kort om zichtbaar verbeteringen te zien. Het verschil zit nu ook in de A&B dat we boksers hebben met 6 trainingsdagen en minder. Van een Elitebokser moet je verwachten dat hijzelf bij zijn trainer aan de bel trekt als hij niet kan bijbenen op de CT. Schroom niet om hulp te vragen, er zijn goede programma’s voorhanden. De Hennies werken hier al jaar en dag mee. En we zijn er vooral voor om elkaar te helpen en beter te maken. Alleen tijdens DK en NK hebben we geen medelijden met elkaar. Opvallend en tegelijkertijd verwachten we dit ook, is de stijgende lijn van de jeugdboksers.
We volgen allemaal hun verrichtingen over de grens, ze boksen op korte termijn bijzonder goed tegen toppers uit het buitenland. Een mooie graadmeter gaan we krijgen bij de komende NK, wellicht dat daar een duidelijke selectie uit gaat komen ter voorbereiding op het komende EK.

Het is de bedoeling dat voor de boksers die trouw de CT bezoeken wij ons sterk maken voor wedstrijden over de grens. Dit willen we verbreden onder de vlag als Dutch Windmill Team. Zoals het er nu uitziet boksen 5/6 boksers in het voorprogramma 1e Liga te Hamm op 27 oktober 2012. Ook vertrekt er komende week een dertigtal boksers vanuit Nederland om deel te gaan nemen aan de HSK Box Cup, waar nu 11 landen aanwezig zullen zijn.

Dank aan de scheidsrechters, boksers en trainers om het belang en nut in te zien van Centrale trainingen.

Met vriendelijke groet,
Hennie van Bemmel
Erik Volmann
Peter van der Pas