Verfrissend boksconcept bij de Haagse Directe

Onder de toepasselijke naam Food, Fight en Music zet de Haagse Directe van trainer Chris van Veen op zaterdag 14 november een verfrissend boksconcept neer. In het ateliercomplex de Besturing, een oud industrieel pand op bedrijventerrein de Binckhorst, gaat alles op zijn Haags, met de losse hand maar erg gezellig, en die formule is al jaren een groot succes. Na de jaarlijkse Ben Bril Memorial in het Theater Carré is er geen evenement in Nederland dat al weken van te voren kan verkondigen: je komt er niet meer in, het gala is uitverkocht. Dat was te merken ook. Er kon echt niemand meer bij.

Het publiek bij Food, Fight en Music is een uitzonderlijke mix. In het pand huisvest sinds 2006 een groep van 28 ambachtelijke, creatieve gebruikers op verschillende vakgebieden: van leer-, hout- en metaalbewerking, tot keramiek, fotografie, architectuur, interventies in de publieke ruimte en kunst vertegenwoordigen. De ,bewoners’ zijn ook allemaal aanwezig en zorgen zodoende met de boksers, trainers en liefhebbers voor een aparte ambiance. De partijen zijn wel leidend maar niet van een hoog niveau. Veel clubboksers. Dat geeft ook helemaal niet: het gaat om de gezelligheid.

En ach, dat er wel eens iets misgaat, hoort erbij. Er was kennelijk maar één potje met een reinigingsmiddel beschikbaar voor de rode en blauwe handschoenen, waardoor de dienstdoende Gerard Hartman van de ene hoek naar de andere hoek bleef rennen maar erger was dat de supervisor, scheidsrechter plus een WCO-lid en de trainers een jeugdlid lieten boksen zonder kap. Aan de andere kant stal ringspeaker Herman Rozenmuller de show. Speciaal uit Spanje overgekomen, dat doet hij elk jaar, kondigt hij op geheel eigen wijze en mét een groot gevoel voor humor de partijen aan. Steeds als de microfoon aan een katrol uit het plafond omlaag komt die accuraat wordt bediend door een vrijwilliger! Het klopt tot in detail.

Het moet gezegd, een groot compliment aan iedereen van de Haagse Directe, die aan de organisatie meewerkte. Tot slot, omdat het voormalige ,boegbeeld’ Richel Hersisia niet meer bokst staat ook een profpartij op het programma. Ook Steve Suppan uit Vinkeveen stapt tevreden als winnaar uit de ring.

Hans de Bruijn Event-manager van de Nederlandse boksbond

Uitslagenlijst FF-man evenement Haagse Directe dd 14 nov. 2015