Vele thrillers op boksgala in Rijswijk

Het internationale boksgala van Team Nicolaas werd zaterdag 7 juni in Rijswijk een sportief succes. Sammy Wagenveld bokste in een junioren A partij tegen Felix Jordan. Een hoogstaand topgevecht , Sammy zit in een goede flow en boekte zijn zevende overwinning op rij. Het is duidelijk dat Sammy ambities heeft voor de toekomst en het is leuk om te zien dat de jonge bokser van de Voltreffer progressie maakt. In een sinderende damespartij tussen Alaiga Olenski en Myrea v/d Ijssel werd weer eens duidelijk dat het damesboksen zeer interessante partijen kan opleveren. De vonken sloegen eraf in hoog tempo met harde treffers. Alaiga trok aan het langste end door in de slagenwisselingen langer door te drukken. Onze benjamin Carlo Klouwen bokste een revanche tegen de geroutineerde Frazier Mann uit Engeland. Deze episode was veel beter dan het eerste gevecht. Carlo bewoog en verplaatste goed en was in het lijf aan lijf gevecht Frazier de baas. Met goede stotencombinaties wist hij goed te scoren. Carlo liet zijn dat hij een aanwinst is bij de cadetten A klasse. Wat de uitslag betreft Frazier Mann winnaar op punten 2-1 . Soms is het verliezen maar zo boksen als Carlo deed een prestatie. Johny Manvis kreeg zijn vuurdoop in het internationale boksen. Omdat Johny in Nederland moeilijk aan de bak komt heeft de organisatie de Engelsman K.C Bradnum over laten komen voor een partij in de A klasse. Johny zette vanaf het begin druk en stootte van beneden naar boven. K.C was op de vlucht en was niet opgewassen tegen het geweld van Johny. In de tweede ronde ging K.C neer maar herstelde zich. Johny ging door waar hij gebleven was en bokste de partij netjes uit. Johny grote klasse dat je dit in je zevende partij al kan. Een bokser om rekening mee te houden voor de toekomst.

In een junioren superzwaargewicht partij lieten Nabil Yousfi en Arjid Ramautar zien dat jongens van deze omvang wel degelijk snel kunnen zijn . Een interessant gevecht wat gelijk opging . Winnaar met licht voordeel voor Nabil. Aito Koster bokste tegen de Engelsman Cripps. Aito kwam net iets te kort maar zette toch weer een knappe partij neer op het hoogste niveau. Ervaring opdoen op deze manier is belangrijk. Jimmy v/d Ijssel vs Quincy Huussen dit werd een thriller die elke organisator op zijn programma wil hebben . 3×3 keihard topboksen met slagenwisselingen over en weer. De heren lieten elkaar geen moment met rust wat zeer spectaculair boksen opleverde. Quincy kreeg in de partij vleugels en liet zien dat hij het spelletje niet verleerd is. Quincy winnaar op punten. Umut Aydin bokste tegen de Rus Mogamed Thatsveli. Ook dit werd een thriller met een zeer sterke Rus die keihard met opstoten het gevecht aanging. Umut beantwoordde dit door steeds mooi over te nemen. Umut scoorde regelmatig met dubbele hoeken. Drie rondes hoogstaand boksen . De uitslag verbaasde mij toch de Rus winnaar met 2-1. Maar goed het is en blijft een jurysport dus deze discussie voer ik niet. Toppartij Umut.

Zondag 6 juli gaan we onze zesde organisatie laten plaatsvinden dan met Tony Jas , Nabil Haryouli tegen Ierse toppers. Tony en Nabil zijn in voorbereiding op het EK junioren in september in Rusland.

Ook zal Johny Manvis boksen tegen een Ierse tegenstander.

Team Nicolaas, Rene en Vincent