Boris van der Vorst krijgt veel bijval uit andere landen

Boris van der Vorst ontvangt veel bijval na openingsspeech op het congres van de EUBC in Aassis.

,,Direct na mijn speech voor het Europese congres over de plannen voor een breedtesport boksprogramma, werd ik door diverse landen aangeklampt die enthousiast waren. Relatief weinig wedstrijdboksers, maar veel beoefenaren van de bokssport in recreatieve zin, is een trend waar in ieder geval alle West-Europese landen tegen aanlopen. De cruciale vraag is hoe deze potentieel grote achterban te linken zijn met goede initiatieven aan de nationale federaties. Een aantal landen hebben al nagedacht over oplossingen en willen die graag delen.

De ervaren Oostenrijkse voorzitter Waldemar Mencel van de scheidsrechterscommissie heeft in eigen land regels laten opstellen voor veteranen boksen. De technisch directeur uit Spanje Javier Pardo Amaral, lid van de coachescommissie, heeft een deal met een grote fitnessorganisatie voor het verzorgen van bokslessen door ervaren bokstrainers, waarbij de deelnemers lid worden en een bokspas krijgen waarmee ze met korting naar wedstrijden kunnen en artikelen kunnen kopen. De Franse delegatie, technisch directeur Kevinn Rabaud en Severine Gosselin, lid van de vrouwencommissie, wil ook graag participeren en kwam direct met goede ideeën over schoolboksen en gradueren. Kortom, er is duidelijk commitment en draagvlak om te werken aan een Europees programma Passie voor boksen!

In de wandelgangen uitgebreid gesproken met de Italiaanse vice-president Vittorio Lai over een interland Nederland-Italië. De Roemeense Aiba supervisor Viorel Sima wil de komende tijd in samenwerking met Nederland aandacht gaan besteden aan het beter profileren van onze topboksers, met achtergrondverhalen. Ali Harabarsky, verantwoordelijk voor externe relaties binnen AIBA, gaf aan dat de organisatie van sterrencursussen forse vertraging oploopt, maar dat we in de eerste helft van 2017 onze trainers kunnen gaan opleiden. We krijgen daarbij de mogelijkheid aangeboden dat een vertegenwoordiger uit onze opleidingscommissie door de AIBA gecertificeerd wordt als instructeur.”

Gerard Sandberg uit Frankrijk sluit zich aan bij het betoog van Boris van der Vorst.
,,Ik ben het helemaal met Boris eens! Ik ben NBB-lid “voor het leven”, nu bijna 72, eeuwige sparringspartner, geen wedstrijdtype, gewoon plezier-boksen, omdat ik niet kan laten. Ik leerde in Zwitserland de LC-variant, en maak jongelui in en rondom ons Franse dorpje enthousiast voor het boksen met verbluffend resultaat: er bestaat enorme “honger” naar het (LC)-boksen en z’n welzijns-effecten. Eén super-enthousiasteling informeerde onlangs om door te stromen naar het “echte” boksen… Enorm gefeliciteerd met het nieuwe élan van de NBB! Ik breng een heel hartelijke groet uit Frankrijk. Fijn, deze nieuwe wind in de NBB!’’

Onderschrijft bij foto van Boris met Franco:
Na het congres werd een bezoek gebracht aan de traditionele Olijfolie-oogst. Voris en Franco nemen de eerste flessen in ontvangst