VEEL BIJVAL NIEUWE OPZET NK BOKSEN

Er komt steeds meer bijval vanuit den lande voor de nieuwe opzet van het NK boksen-nieuwe-stijl. Het massale karakter met zoveel deelnemers (circa 270) zorgt in elk geval voor een extra beleving en dat wordt onderstreept door het verwerken van de wedstrijden in twee boksringen, wat nooit eerder is voorgekomen in de geschiedenis van het boksen.

Die opzet betekent een extra belasting voor de scheidsrechterscommissie. Met de medewerking van voorzitter Kees van der Sluijs (,,We moeten er met z’n allen is iets moois van maken.’’) is een oplossing hiervoor gevonden. De wedstrijden zullen worden beoordeeld door drie juryleden in plaats van vijf.
Het is ronduit verheugend te noemen dat van alle kanten enthousiast wordt gereageerd. Hennie van Bemmel zal de loting voor het NK verrichten op donderdag 15 november (morgen dus) om 16 uur in het Huis van de Sport, tezamen met en geassisteerd door Ton Dunk, Teun de Raad en wellicht een van de uitgenodigde districtsvertegenwoordigers. Al met al is het een mega-klus om bij de loting alles in goede banen te leiden volgens de strikte reglementering. De wedstrijdschema’s zullen begin volgende week op de website van de Boksbond worden gepubliceerd.