Food Fight boksgala om in te lijsten

De zevende editie van Food Fight Music all Night is er een om in te lijsten. Of moeten we zeggen: “een om in de prijzenkast te zetten”? Het begon al met de opbouw, die dit jaar verrassend soepel verliep door de vele vrijwilligers die zich daarvoor hadden opgegeven. Onder de bezielende leiding van ‘good old’ Hans Nordman die het hele feest logistiek tot in de puntjes onder controle heeft, werd de Besturing in rap tempo omgebouwd tot de vertrouwde bokstempel waar iedereen zo graag bij wil zijn. En wel zó graag, dat er op de vertrouwde verkoopadressen op donderdag al geen kaart meer te verkrijgen was. Voor het derde jaar op rij op voorhand al uitverkocht.

Traditiegetrouw gingen om 19:00 uur precies de ringlichten aan en klonk de vertrouwde stem van onze vaste ringspeaker Jeffrey Huf, dit keer terzijde gestaan door Herman Rozemulder die het tweede deel van de avond de boksers zou aankondigen. Voordat hij de eerste boksers naar de ring riep, nodigde hij wethouder Joris Wijsmuller uit om – als vriend en lid van boksschool Haagse Directe het feest te openen. Hij sprak uit dat hij er trots op is dat ‘zijn’ boksclub zich ieder jaar in het zweet werkt om dit feest neer te zetten, geheel op eigen kracht.

Onder de strakke en snoeiharde soundbytes van Trio Escobar werden vervolgens de boksers naar de ring begeleidt voor de eerste partij. Een vast ritueel voor FFMAN dat zich ook hierin onderscheidt van alle andere boksgala’s en waarmee de bijzonder sfeer gecreëerd wordt die zo kenmerkend is.  Terwijl de keuken boven met 12 keukenprinsessen en nieuwe keukenkoning Rien op volle toeren draaide, werd er – soms zelfs met het bord op schoot – genoten van de drie openingspartijen. Deze jeugdpartijen stroomden over van het talent. Met name Jesse de Jager maakte veel indruk. Terecht mocht hij later op de avond de stijlprijs in ontvangst nemen. Er zouden nog vele superspannende partijen volgen, waar op een na alle boksers van Haagse Directe hun partij winnend afsloten. Alleen Wendell kwam net iets tekort tegen de strak boksende Sven ten Bruggen Cate. Johan Visscher van Haagse Directe won de slotpartij tegen de Ier Ciaran Griffen.

Trio Escobar sloot het boksgedeelte van FFMAN vervolgens af met twee ‘hele’ nummers uit hun repertoire, om plaats te maken voor onze vaste deejays Bart en Wes die de rest van het feest onder hun hoede namen. Met hun goedgeplaatste hits weten ze ieder jaar weer de wedstrijdspanning om te zetten in een spetterend feest, waar het bokspubliek eindelijk zelf kan laten zien wat ‘shuffelen’ is en waar de boksers nog urenlang na kunnen praten over hun wedstrijd. Dat leverde extra drukke tijden op aan de bar waar 12 topvrijwilligers van Haagse Directe per toerbeurt de glazen vulden. Zij zagen hoe het feest tot diep in de nacht vlekkeloos verliep. Een feest dat er alleen kan zijn door de enthousiaste inzet van zo’n 75 vrijwilligers. Hun vakmanschap en talent tillen dit evenement ieder jaar weer naar grote hoogte.

Wij zijn er supertrots op dat we FFMAN weer konden organiseren en bedanken iedereen die bij dit feest betrokken is. Van ons trouwe publiek, de vrijwilligers en de professionals, tot de mensen van de Besturing met Tiddo in het bijzonder voor alle hulp in op- en afbouw.

Tot volgend jaar!

FFMAN team

De uitslagen waren:
Nr.–Gew-Cat.-Klasse RODE HOEK BLAUWE HOEK

1 Scholieren 59 Adnane Dahou Colin Simson
3×1 Haagse Directe wop 3:0 Boksteam ABC A’dam

2 JEUGD B 55 Hamite Tarek Martijn Koot
3×2 Untouchable Boxing Gym wop 3:0 Mesa Sport

3 JEUGD B 69 Jesse de Jager Jesse Bijpost
3×2 Haagse Directe wint TKO 2de R. Fight Club

4 ELITE B 91 Sven ten Bruggen Cate Wendell Bondanon
3×2 Haagse Directe wop 3:0 Haagse Directe

5 ELITE A 91 Ricardo Snijders Roy Korving
3×3 Olympia ’75 BV Vermeulen wop 3:0

6 ELITE B 75 Jaber Dahou Koen van Wingerde
3×2 Haagse Directe wop 3:0 BV Delft

7 JEUGD B 64 Fawad Seddigi Dahir Mohamed
3×2 Haagse Directe the Golden Gloves wop 2:1

8 ELITE B 91+ Jack Moluwayi Taiwo Akpata
3×2 Untouchable Boxing Gym wop 3:0 BCVA

9 JEUGD A 64 Aito Koster Johnny Manvis
3×3 the Golden Gloves wop 3:0 Fight Club

10 ELITE B 69 Jan-Willem Veldhuijzen Noah Blanchard
3×2 BV Vermeulen,Benthuizen Boksteam ABC wop 2:1

11 ELITE A 69 Nisia Bryan Jesse Gallagher
3×3 Haagse Directe wop 3:0 Ireland

12 DAMES B 57 Denise Scheltinga Elaine Harrison
4×2 Fight Club Ireland wop 2:1

13 ELITE A 81 Diyar Imak Remy de Haas
3×3 Haagse Directe wop 3:0 Fight Club 15Wed 7W 8L

14 ELITE A 91 Ciaran Griffen Johan Visscher
3×3 Ireland Haagse Directe wop 3:0