Team Rdam met 8-4 sterker dan Team Zuid

Het was weer een mooie boksavond: op de laatste octoberdag  aan de Slachthuiskade in Rotterdam Crooswijk.

Om 7 uur startte de eerste van dertien partijen in het kader van de ontmoeting tussen team Rotterdam en Team Zuid.

Liam Jeans en Vinnie Koper,allebei 12 jaar, troffen elkaar in de ring voor een demonstratiepartij.

Ze kweten zich manmoedig van hun taak en maakten er een leuke partij van.

In de aspiranten – categorie tot 45 kilo versloeg Ginaro Verhoeven (team Zuid) zijn tegenstander Robert-Jan  Verweij (team Rotterdam)  in drie ronden van 1 minuut.

De derde (dames) partij tot 64 kilo ging naar Lisette Schouten (team Rotterdam) die voor het eerst uitkwam in een wedstrijd. Het was een aantrekkelijke partij met aanvallend boksen.

In de Jeugd-S categorie tot 64 kilo gingen Alwin Speelman (Team Rotterdam) en Yildrim Cimen er fors tegenaan. Dit resulteerde in de 2e ronde in een bloedneus voor Alwin. In de derde ronde was het over en uit voor de bokser in de rode hoek: de coach eindigde de wedstrijd door de handdoek in de ring te gooien. Overwinning voor Chelsey door opgave.

De vijfde partij tot 69 kilo in de Elite A trof Delano James  van Team Rotterdam Djiby Diagne van Team Zuid  in een enerverende wedstrijd met hoogstaand technisch boksen.

James (van ’t Hof) en Diagne (Golden Gloves) gingen in het begin gelijk op. De Senegalees werd door zijn coach in het Frans aangemoedigd. De partij eindigde in een 3-0 overwinning voor Delano James.

In het zesde gevecht trof Jasper Boerema van team Rotterdam in de Elite S klasse tot 75 kilo, Bart Faber van team Zuid. De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op, maar de vermoeidheid begon in de 3e ronde zijn tol te eisen. Er kwamen wat slordigheden in het spel van Boerema, waardoor Faber de wedstrijd in zijn voordeel besliste met 2-1.

In de partij tussen Robert Vrdoljak en Gregory Koelman (Elite B tot 75 kilo) zagen we menige voltreffer en veel lijf-aan-lijf gevecht. Koelman kreeg 2×8 tellen en verloor de partij met 3-0.

Felix Jordan (team Rotterdam) ontmoette Johnny Manvis (team Zuid) in de Jeugd A tot 69 kilo. Manvis probeerde Jordan dicht op het lichaam te raken, terwijl Jordan hem op afstand probeerde te houden. De aantrekkelijke wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-1 overwinning voor Felix Jordan.

De negende partij was hard en aanvallend: Seyit Yigit (team Rotterdam) trof Fawas Seddigi (team Zuid) in de ring in de categorie Elite A tot 64 kilo. In de eerste ronde kreeg rood 8 tellen. De eindstand was desondanks ook voor rood:  2-1 voor  Seyit Yigit.

De tweede damespartij was tussen Rachell Ritfeld (team Rotterdam)  en Michaela Helmesova van team Zuid. Het werd  een felle maar eerlijke wedstrijd, waarin beide dames met veel inzet de partij afwerkten. Uiteindelijk won Rachel met 3-0 van Michaela.

In partij 11 was het lengteverschil tussen Adam Bokov (team Rotterdam) en Remco de Mol (team Zuid) van invloed op de partij. Remco hield Adam met zijn armen behoorlijk op afstand, terwijl Adam met  dicht op het lijf vechten, voordeel  probeerde te halen. Dat lukte uiteindelijk: met 3-0 was Adam de meerdere.

In de voorlaatste partij kwam Jason Vega (team Rotterdam) uit tegen Ferenc Soepboer (team Zuid) Elite tot 69 kilo. De laatste bokste heel aanvallend  en gooide zijn bovenlichaam voorover in de strijd. Dat resulteerde in een 3-0 overwinning voor team Zuid.

De laatste partij tussen Remy Waaleman (team Rotterdam) en Rafal Spzpigel. (het uitspreken van deze naam was voor de speaker een tongenbrekertje)  ging aanvankelijk gelijk op. Toch besliste Remy de partij in zijn voordeel met een overtuigende 3-0.

De eindstand van deze aantrekkellijke boksavond was acht voor team Rotterdam en vier punten voor Team Zuid.De avond werd feestelijk afgesloten met het uitreiken van de stijlprijzen aan achtereenvolgens Lisette Schouten van Van ’t Hof en Ginaro Verhoeven (Aleco). Een mooie aanmoediging voor hun verdere carriere.

Marijke Blom

 

Uitslagenlijst wedstrijden R’dam versus District Zuid dd 31 okt. 2015 bij RBV van ‘t Hof, Rotterdam