Uitgebreid verslag Baltic Cup

Roy Korving en Elaige Camara finale-winnaars

Finales:

Jamal el Bouhali,moest het opnemen tegen de Pool Tomasz Jablonski, EK en WK deelnemer en met 5 wedstrijden , waarvan 3 winst in de WSB een geroutineerde international. Jamal bokste uitstekend mee met de Pool , die net even iets slimmer was, en variabel bokste. Toch trof ook Jamal vaak en maakte het Jablonski aan het eind van de rondes en met name de hele laatste rond echt lastig. Foutje van Jamal was dat de voorhand wat te laag terug kwam, waarop de pool snel reageerde met rechts. De winst ging terecht naar de Pool, maar Jamal kan na 2 prima wedstrijden trots terugkijken op dit evenement. Nu eerst maar even rusten en de geplande operatie, en dan volgend seizoen er weer vol tegen aan Jamal!

Elaige Camara, stond in de finale tegen de Duitser Ammar Abduljammar, en eigenlijk kon hij niet veel meer als vechten , met een paar zwaaihoeken. Toch werd de finale een stuk lastiger dan we verwacht hadden. Elaige reageerde niet scherp en explosief, en liet zich veel te veel het halve afstand gevecht opdringen. Ook misten we de zuiverheid in zijn stoten, die in de halve finale zo goed geweest was. Het werden 3 rommelige ronden, waarin veel werd vastgehouden. De derde rond moest de beslissing brengen , en een prachtige opstoot en enkele goede directe stoten leverden Elaige de 2-1 overwinning op. Elaige heeft absoluut goede mogelijkheden, maar zal meer tijd aan zijn trainingen moeten besteden!

Roy Korving, stond in de finale tegen de geroutineerde Bundesliga bokser Stefan Sittner, die overigens niet echt in vorm was, maar met 176 wedstrijden en een snoei harde rechter toch een niet te onderschatten tegenstander. Roy bokste uitstekend, hield zich prima aan de opdracht, draaide goed rechtsom, gebruikte zijn voorhand goed , zette mooie acties en won dan ook alle ronden duidelijk. Hoewel Sittner nog wel probeerde te knallen zag Roy het goed en maakte geen verdedigingsfouten. Leerpunt voor Roy, wanneer een tegenstander echt niet fit blijkt meer zijn noodgedwongen ingelaste adempauzes na acties gebruiken om te domineren met een aanval/ tweede aanval. Uitstekende overwinning Roy, absoluut op de goede weg jongen!

Hannes Terlinde, kon door de vele uitvallers tgv blessures alsnog één van de twee 91+ finales boksen, en hoewel hij een verdienstelijke eerste ronde bokste tegen de Tsjech Taborski en die ronde naar mijn mening ook won, was in de 2e ronde de koek op. De Tsjech nam het initiatief over en nu bleek dat de fysieke vorm van Hannes niet toereikend was om binnen 24 uur 2 zware wedstrijden te boksen. Hannes werd vaak en soms ook hard getroffen, bleef daarbij veel te veel staan , ontweek niet meer en verloor de 2e ronde hoog. Had ook eigenlijk geen trek meer, maar Dis motiveerde hem en de derde ronde ging wel weer wat beter, maar de overwinning ging heel dik naar de Taborski. Hannes moet naar mijn idee, toch even een paar weken rust nemen, en vervolgens een gedegen voorbereiding gaan doen voor het nieuwe seizoen. Werken aan in 1e instantie algemene en later specifieke conditie, en met behulp van een goed dieet toch flink proberen af te vallen. Teveel overgewicht meeslepen in de ring kost zoveel extra energie, en snelheid terwijl hij van eigenlijk best snel en explosief is. Kom op Hannes, ga ervoor!

Na de finales werden de prijzen uitgereikt door de beroemde bokstrainer Fritz Sdunek (oud bondscoach DDR , Duitsland , Nederland, in 91-92 ook persoonlijk trainer van Arnold Vanderlijde, daarna als prof trainer zeer succesvol met vele wereldkampioenen als Michalzewski, Erdei, de Klitschko’s en vele anderen) Fritz is de beschermeer van het toernooi, een mooi gebaar!

Scheidsrechter Costa Papadopoulos deed het uitstekend in Binz, AIBA 3 sterren scheidsrechter Schröder fungeerde als supervisor en gaf aan dat Costa bij het jureren goed zat met de uitslagen en dat hij ook tevreden was over zijn optreden in de ring. Fijn dat het zo goed ging Costa!

Rest mij de boksers te complimenteren voor de inzet tijdens de wedstrijden en boksers en begeleiders te bedanken voor de samenwerking. Een goede sfeer en veel inzet lijdt altijd tot succes!

Hennie van Bemmel