Trainingsplezier spat eraf bij Leidsche Rijn

 

In 2008 heeft Panni Mintzas de handschoen opgepakt om in de grootste nieuwbouwlocatie van Nederland boksclub Leidsche Rijn op te richten. In korte tijd heeft hij een enthousiaste trainingsgroep op de been kunnen brengen met gepassioneerde beoefenaren. Het trainingsplezier spat er vanaf in de gymzaal aan de Emile Hullebroeckstraat. Gesecondeerd door ervaren boksers uit de school van de Utrechtse trainer wijlen Joop Verbon werkt Panni Mintzas een gevarieerde en pittige training af.

Drie keer per week worden er bokslessen gegeven. Aan het begin van de avond is er een aparte trainingsgroep voor de jeugd, waarvoor Panni binnenkort graag graduatie-examens wil organiseren. Samen met collega bestuurslid Alex van Klooster train ik mee met de gemêleerde avondgroep volwassenen waarin jonge talenten, goede wedstrijdboksers en veteranen zitten. Opvallend is de goede sfeer.

Ambities en plannen zijn er volop. Panni Mintzas en hulptrainer Erwin Verbon willen graag het district bestuurlijk versterken. Van groot belang is het vinden van een nieuwe trainingslocatie waar boksclub Leidsche Rijn ook wedstrijden kan organiseren. Ook moet er weer worden geschitterd op wedstrijden. Op zaterdag worden met name de wedstrijdboksers klaargestoomd voor een succesvol 2017. De grote vraag is natuurlijk of voormalig A-klasse bokser Mintzas zelf nog een keer de ring instapt, bijvoorbeeld op het eerste veteranengala in Hilversum.

Boris van der Vorst

Voorzitter Nederlandse boksbond