Trainers aan het woord over samenwerking Optisport

Sinds september werkt de Boksbond samen met Optisport aan de Boks Challenge. Een laagdrempelige bokstraining om meer recreanten enthousiast te maken voor de bokssport. Verschillende trainers van de Boksbond hebben hier een bijdrage aan geleverd. We vroegen Dennis Veldhoen en Carlos Escalona naar hun ervaringen met de Boks Challenge.

 

‘Ik geef al langer les aan wedstrijdboksers en vergevorderde recreanten’ begint Dennis. ‘Dit was een unieke kans om als trainer terug te gaan naar de basis. Mensen vanaf het nulpunt boks technieken aan te leren, dat is een vak apart. Het was een openbaring om weer met echte recreanten te werken. De sfeer was luchtiger, waardoor ik bij mezelf een meer ontspannen manier van training geven heb ontdekt.’

 

Ook Carlos zag op de uitdaging het vlak van het lesgeven aan recreanten. ‘Ik doe dit vanuit een passie voor de bokssport. Het was voor mijzelf een Challenge om deze recreanten op een positieve en veilige manier kennis te laten maken met het boksen. De vooruitgang bij de deelnemers was snel te zien, waardoor ook het enthousiasme van de groep enorm groot werd.’

 

Bij beide trainers is er in een periode van 12 weken ook een echte band ontstaan tussen deelnemers onderling en de deelnemers en de trainer. ‘Ze werken intensief naar hun examen toe’ aldus Dennis. ‘Daardoor groeit de band met elkaar en met mij. Het klinkt gek, maar ik zal ze aan het eind van de Challenge toch een beetje gaan missen.’ Ook Carlos herkent dit beeld van de band met zijn groep, maar in Sneek –waar Carlos trainer was- is het enthousiasme zo groot dat de deelnemers in januari met een nieuwe cyclus starten.

 

Uiteindelijk moet de samenwerking met Optisport leiden tot een grote groep enthousiaste recreatie boksers, die doorstromen naar de boksverenigingen. Dit begint bij begeleiding van gepassioneerde trainers, die hun liefde voor de bokssport over kunnen brengen. Voor een nieuwe serie trainingen in januari zijn we nog op zoek naar trainers. Interesse? Neem contact op met:

Neem contact op met:

Louiza Winter (info@boksen.nl of 085-2103961) of

Rene Braad (06-53706820)