Topgevecht Fury – Klitschko op jacht met 120 miljardairs

In het boksen kan alles. De rematch tussen boksers Tyson Fury en Wladimir Klitschko wordt mogelijk op een wel heel bijzondere locatie gehouden: een jacht met 120 sjeiks als toeschouwers, die ieder 1 miljoen dollar voor een kaartje betalen. Eind november vorig jaar onttroonde de Brit Tyson Fury de Oekraïner Klitschko als wereldkampioen bij de zwaargewichten. Beide boksers gaven al snel aan wel in te zijn voor een nieuw gevecht om de titel.

Vooralsnog lijkt de voorkeur van Fury te liggen in het legendarische Wembleystadion, zegt hij in Daily Mail. ,,De sjeik wil dat we de wedstrijd afwerkten tijdens een exclusieve cruise met zo’n 120 miljardairs aan boord, die elk 1 miljoen dollar moeten betalen voor hun kaartje. Geen tv, geen pers. Alleen enkele van de rijkste mensen ter wereld als toeschouwers. En het aanbod was serieus.”

Onderhandelen
,,Wladimir zag dat zitten en ik ook, omdat ik het leeuwendeel van de opbrengst zou opstrijken. Uiteindelijk heb ik toch de boot wat afgehouden, want dergelijke beslissing zou impliceren dat onze echte fans de wedstrijd nooit zouden kunnen bekijken”, aldus ‘The Gypsy King’, die de deur voor dergelijke decadentie evenwel op een kier laat staan. ,,Er is nog niets besloten, we onderhandelen momenteel nog met twee locaties in het Midden-Oosten – Abu Dhabi en Qatar – Croke Park in Dublin, Wembley en een locatie in Duitsland”, stelt Fury.