TOPGALA MET WINDMILL TEAM IN SMILDE

Het team vrijwilligers van boksvereniging Assen heeft zaterdag 19 oktober in Smilde een aardschok veroorzaakt in het Noorden. Ruim 1000 uitzinnige fans moedigde iedere bokspartij aan alsof hun eigen kind stond te boksen, uniek om dit mee te mogen maken. Hoofdsponsor en subsponsoren maakte het geheel mogelijk waardoor er een gevoel ontstond alsof je in Ceaserspalace bokste. Voor iedere bokser was er een cadeau na de partij aangeboden door mevrouw Tingen, jawel ook familie van. Tot in de kleinste details een perfect georganiseerd gala, om de hoofdpartij van de avond, Ben Tingen VS Alex Jasinczuk succesvol af te sluiten. Helaas kon het Duitse team niet volledig komen zodat we uiteindelijk 5 Ligapartijen overhielden, aangevuld met zeven toppartijen met boksers van BVA, ABCC,Verbon,COB, BSG en Waldhoek.

Uitslagen: Luca Tingen BVA 3-0 Shian Gewald ABCC; Tina Bruggenkamp BVA vs Helleen van de Water Demo; Carlo Klouwen BVA 2-1 Danny Elzinga ABCC; Melih Gorgulu COB TKO vs Jordy Burgermeester Verbon; Pascal Hickel BVA vs Michel Stuurman BSG 2-1; Nino Tingen BVA vs Guido Hoen BVA Demo; Reno Postema BVA vs Jilles Bijlstra Waldhoek onbeslist. Elite A 69 boksers opgelet, er komt concurrentie aan.

Windmill Team vs Duitsland

Elias Nawed Verbon vs Pham Tim.

Beide beweeglijke boksers waarin Pham iets meer initiatief neemt met aanval. Gelijk opgaande partij waarbij in de tweede ronde Elias hard op een directe loopt. 8 tellen rust zou voldoende zijn maar de scheidsrechter staat er dichter bij dan wij. RSC winst Duitsland.

Kevin Paulussen SCM vs Dennis Lobes.

Dit zou een mooie partij worden ware het niet dat Kevin de laatste tijd soms door het ongeluk achtervolgd word. De eerste ronde krijgt Kevin een elleboog net onder zijn oog. In de bokssport is het gebruikelijk om daar als tegenstander gebruik van te maken. Twee keer een elleboog is vuil, je moet het maar zien als scheidsrechter. Tweede ronde stuurt de scheidsrechter Kevin naar de hoek terug. RSC winst Duitsland.

Nadien bleek dat Kevin zijn oogkas had gebroken en ter observatie was opgenomen in het ziekenhuis. Windmill team wenst Kevin een goed herstel toe.

Ahmed Calik ABCC vs Marco Oelze.

Ahmed domineerde drie rondes in deze harde partij waarbij Ahmed goed verplaatste en niet de confrontatie aanging met de langere tegenstander. Derde ronde super gebokst Ahmed.

Winst Nederland.

Dominic Hoogendijk Benthuizen vs Vladimir Eichholz.

Eerste ronde spektakel, over en weer stevig boksen beide boksers verplaatsen slim, voordeel voor Dominic.

Tweede ronde stoot Dominic duidelijke directe en het ziet er goed uit, in deze ronde komt er een breuk in de hand van Dominic, wordt later geconstateerd, want vanaf dat moment krijgt de Duitser de overhand in deze ronde. Derde ronde bokst hij uit en verliest met 2-1.

Winst Duitsland.

Hoofdpartij Windmill:

Ben Tingen BVA vs Alex Jasinczuk.

Alles wat we willen zien bij top-boksen kregen we voorgeschoteld. Ben ging voortvarend te werk op een hoog tempo. De Duitser was aangeslagen na de eerste ronde en waggelde naar zijn hoek.

Tweede ronde over en weer hard en zuiver boksen, een bijzonder hoog tempo voor deze gewichtsklasse, wij zagen aan de tafel niet wie in het voordeel zou zijn.

Derde ronde speelde de conditie bij Ben meer mee dan de Duitser en geloofde we wel in een twee een voor Ben.

Zuiver en goed oordeel was 2-1 voordeel voor de Duitser, en de honderden fans konden zich hierin vinden. Klasse partij gebokst Ben. Een geweldige afsluiting van een gala in het Noorden.

Teamleiders,

Eric Vollmann

Peter van der Pas