Topcombi amateurs en profs op gala 26 mei in Den Bosch

Nog maar drie dagen en het Pierre Doornbosch boksgala krijgt een vervolg in het theater aan de Parade in Den Bosch. Het is een ambitieus gecombineerd wedstrijdprogramma van amateurs en profs. Geheel in lijn met de huidige denkbeelden van de wereldboksbond AIBA.
De weging van de profs is gepland op donderdag om 16 uur en de amateurs wegen een dag later om 17 uur, ook in het theater Aan de Parade. Dat zijn altijd spannende momenten voor de deelnemers. Haal ik het afgesproken gewicht, moet ik in enkele uren nog aftrainen, de strikte regels van de bond moeten geëerbiedigd worden. Afspraak is afspraak.
Behalve vader en zoon Kraus, over wie de laatste dagen veel geschreven is, trekt het duo Gevorg Khatchikian en Ricardo Snijders, twee pupillen van de Limburgse trainer Patrick Driessen, extra aandacht. En dat is niet zo verwonderlijk. Khatchikian heeft naam gemaakt in Las Vegas tegen Gilberto Ramirez. Hij verweerde zich knap en hield heel lang stand tegen de Mexicaan, die inmiddels 35 overwinningen heeft behaald en ongeslagen is gebleven. Khatchikian, nr 65 van de wereld, krijgt als tegenstander de Georgier Sandro Jajanidze. Het resultaat is van belang voor een aanbieding uit het buitenland. Ricardo Snijders heeft zes wedstrijden gebokst en ze allemaal als prof gewonnen. De Hongaar Tibor Laczo zal het hem ongetwijfeld lastig maken, net zoals onlangs in Assen tegen Ben Tingen.
Het amateurprogramma ziet er als volgt uit:

Downloaden (DOCX, Onbekend)