TOPBOKSEN MAANDAG 21 DECEMBER TERUG IN AHOY

Wat de Nederlandse  Boksbond in Ahoy te zoeken heeft, is sinds een persconferentie op woensdag 23 september duidelijk geworden. De bond brengt het Nederlandse topboksen terug naar de plaats waar het in de jaren ‘70 en ‘80 floreerde, toen Rudy Koopmans, Alex Blanchard en Regilio Tuur daar op het programma stonden.

Op maandag 21 december a.s. wordt in Ahoy Rotterdam voor de eerste maal het “Kerst Boksgala” georganiseerd, als resultaat van een nauwe samenwerking tussen Ahoy, Rotterdam Topsport, Hearts Sports  en de Boksbond.

De ring wordt opgesteld in de piste van Kerstcircus Ahoy, waarmee een unieke ambiance wordt gecreëerd voor max. 3.000 bezoekers.

NEDERLANDSE TOP OP PROGRAMMA

De complete Nederlandse top verschijnt in de ring.

Nouchka Fontijn, winnares van het “Goud” tijdens de European Games in Baku 2015

en bronzen medaillewinnares tijdens het WK 2014 in Jeju (Korea) en 2e op de wereldranglijst bij de dames tot 75 kg. Zij is ook kanshebber voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio 2016.

Peter Müllenberg, ex-wereldkampioen bij de militairen, winnaar van het zilver tijdens de afgelopen Europese Kampioenschappen en 5e op de wereldranglijst (81 kg). Ook hij is kanshebber op deelname aan de Spelen in Rio.

Enrico Lacruz, winnaar van de bronzen medaille tijdens de aflopen Europese Kampioenschappen.

Verder komen o.a. in de ring: Max van der Pas, Roy Korving , Wouter Djokic en Alicia Hölzken.

Het programma wordt opgesteld onder leiding van Bondscoach Hennie van Bemmel die voor sterke buitenlandse tegenstanders zal zorgen.

Voorzitter van de Boksbond Boris van der Vorst: “Het past in de filosofie van de Boksbond om eigen evenementen te gaan organiseren. Zo hebben we ons kandidaat gesteld voor de Europese Kampioenschappen vrouwen in oktober 2016. En dit nationale eindejaarsevenement past uitstekend in de nieuwe strategie. We willen onze Nederlandse topboksers graag in eigen land presenteren tijdens een ambitieus Nederlands evenement.

Jolanda Jansen (directeur Ahoy) is verheugd dat het boksen weer terugkeert in Ahoy. “Dat is de plaats waar het topboksen thuishoort en wij werken heel graag mee om dit nieuwe initiatief jaarlijks terug te laten keren”.

Ook Hans den Oudendammer (directeur Rotterdam Topsport) is van mening dat dit evenement uitstekend past op de Rotterdamse sportkalender en bovendien in een tak van sport waarin Rotterdam investeert, van talentontwikkeling tot een topsportevenement.

KAARTVERKOOP

De kaartverkoop vangt aan op vrijdag 2 oktober a.s. Toegangsprijzen van € 25,– tot € 50,–.

(zie de websites van Ahoy, Ticketmaster en de Boksbond).

Voor bedrijven zijn er speciale arrangementen beschikbaar. Nadere informatie via de Boksbond (www.boksen.nl)