Topbod op twee NK-kaarten op veiling voor goed doel

Gedreven ondernemers hebben een ,,boksrecord’’ gevestigd op het spijkerbroekengala in studio 12 in Bunnik. Tijdens een drukbezochte veiling vol unieke topstukken wilde voorzitter Boris van der Vorst van de Nederlandse boksbond niet achterblijven en stelde twee toegangskaarten voor het NK beschikbaar voor het goede doel. Tot zijn niet geringe verwondering was de belangstelling voor de entreebewijzen verbazingwekkend groot en de opbrengst overtrof zijn stoutste verwachtingen. Na een eerste bod van 250 euro werd het al snel 500, 750 en 1000 euro en de veilingmeester gaf er uiteindelijk een klap op toen Roland de Groot 1500 euro bood. Nog nooit in de geschiedenis van de 105-jarige NBB brachten twee entreebewijzen voor NK zoveel geld op.

Boris van der Vorst koppelde het hoogtepunt op het spijkerbroekengala in zijn enthousiasme aan een breder perspectief. ,,Twee weken geleden heeft de ondernemingsvereniging in Utrecht een business boksgala in Studio 12 met overweldigend succes gehouden. Dat blijft hangen. Aan alles merk je dat het boksen tegenwoordig veel losmaakt bij nieuwe doelgroepen en daar is dit een duidelijk bewijs van. Men ging helemaal los voor het NK om het goede doel te spekken.’’

De gulle gever krijgt op zondag 13 november bij het NK een ereplaats aan een van de zes VIP-tafels. Want dat is nieuw. Het bestuur en de organisatie van het nationale titeltoernooi wil de entourage rondom de ring netwerk-waardiger maken. Het plaatsen van vip-tafels is er een eerste bewijs van maar vanaf zaterdag 12 november – de eerste toernooidag van het NK – zal de swingende ringspeaker Ray Martin ook zijn opwachting maken en wordt een professionele DJ ingehuurd om de pauzes tussen de partijen door op te leuken.. Uiteraard zullen ook de rondemissen niet ontbreken op de finaledag.