Toernooizege voor Johnny Manvis in Polen

Johnny Manvis (bokser) Fightclub, Henk Prins (coach)team Nicolaas en Nick Manvis (helper) hebben op 20 en 21 september deelgenomen aan een toernooi in het Poolse Czestochowa, georganiseerd door club Sportowy “Start”. Er deden teams uit de Oekraine Litouwen Ierland Polen en Nederland mee.

De eerste tegenstander voor Johnny Manvis (jeugd A-klasse 64 kg) was de Pool Mateysz Jurkiewicz een redelijk ervaren bokser met 23 gewonnen partijen tegen Johnny 6 gewonnen partijen uit 7. In de wedstrijd was daar niet veel van te merken want Johnny die een halve kop kleiner was, trok gelijk de eerste ronde naar zich toe door in hoog tempo te boksen en op halve afstand regelmatig te scoren met combinaties van de lever naar het hoofd. Door goed te verdedigen werd hij weinig geraakt.

Zoals verwacht zette de Pool in de tweede ronde gelijk meer druk. Johnny counterde met zijn stoothand goed, nam snel het initiatief over en kwam regelmatig goed door. De derde ronde gaf hetzelfde beeld en het resultaat was winst  met 3-0. De strijdwijze van Johnny viel in de smaak bij de aanwezigen en we kregen veel felicitaties voor attractief boksen.

De finale was tegen een minder ervaren Pool Damian Mikula met 15 gewonnen wedstrijden. Johnny kreeg de opdracht  meer rust en overzicht in deze partij te brengen waardoor hij de 3×3 minuten beter door zou komen. In de tweede en derde ronde bracht hij Mikula in de problemen door harde treffers met zijn stoothand. Johnny had nu voldoende over en kon in de slotfase duidelijk domineren. Winst met 3-0. Hij werd  toernooiwinnaar en uitgeroepen tot beste bokser van het evenement.

Grtz Team Nicolaas