TOELATINGSTEST VOOR CURSISTEN TRAINERSCURCUS

Binnen de Nederlandse boksbond is de Commissie Opleidingen belast met het organiseren van de opleidingen voor trainers en coaches. De Commissie Opleidingen maakt hierbij gebruik van het competentie gericht opleiden volgens de Kwalificatiestructuur Sport (KSS). Op 19 april 2014 wordt er een toelatingstest georganiseerd voor de aankomende cursisten van jaargang 2014/2015 voor de opleiding KSS 2 – assistent trainer / coach. Voor deelname aan de voornoemde cursus is het behalen van de toelatingstest een eis.
Waarom een toelatingstest?
Ieder aankomend (assistent) trainer / coach dient over voldoende vaardigheden te beschikken om dit over te kunnen dragen aan de deelnemers van zijn / haar les of training. De Nederlandse Boks Bond stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de (assistent)trainers actief bij de erkende verenigingen binnen Nederland. Om deze kwaliteiten te borgen worden de deelnemers vooraf getest om hun eigen niveau te kunnen vaststellen.
Wat houdt de toelatingstest in?
De toelatingstest bestaat uit twee onderdelen.
1. Je zal fysiek getest worden met een shuttlerun test, waarbij je minimaal trap 7,5 of hoger moet behalen.
2. Toetsing op de persoonlijke bokskundige vaardigheden aan de hand van de uit te voeren technieken die je als opdracht van een examinator krijgt.
Wat zijn de voorwaarden om deel te nemen aan deze toelatingstest?
1. Een deelnemer dient zich voor 4 april 2014 per mail aan te melden op NBBKSS2INTEST@GMAIL.COM middels het “Inschrijvingsformulier Toelatingstest KSS2”
2. Een deelnemer betaalt contant vooraf op de dag van de toelatingstest 50,00 Euro. Betalen is alleen mogelijk op de locatie van de toelatingstest. Het is niet mogelijk vooraf giraal te betalen.
Welke materialen moet je zelf meenemen?
1. Sportkleding + binnenschoenen
2. Gebitsbeschermer
3. Bokshandschoenen (minimaal 14 ounce of hoger)
4. Een gepaste betaling van 50,00 Euro aan inschrijfgeld
Waar wordt de toelatingstest gehouden?
De toelatingstest wordt gehouden op het Olympisch Sportcentrum Papendal. Alle deelnemers worden vooraf geïnformeerd of zij in de ochtend of in de middag voor hun toelatingstest ingedeeld zijn.
De locatie :
Sportcentrum Papendal
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
Wij nodigen alle toekomstige erkende trainers en coaches van Nederland en België uit om aan deze toelatingstest deel te nemen. Bij voorbaat wensen wij iedereen veel succes.
Met sportieve groeten,
De commissie opleidingen Nederlandse boksbond