Toch spektakel in Rijswijk ondanks pech

De zesde organisatie van het team Nicolaas kende een zeer stroeve start door vele afzeggingen en een onbetrouwbare Belgische matchmaker. Zaterdagochtend stonden er nog 12 partijen op de rol , een kleine 12 uur later waren er nog maar 5 over. De EK-gangers Tony Jas en Brandon Mullenberg waren o.a. het slachtoffer door het wegblijven van hun tegenstanders in de junioren 56 en -60 kg klasse. De Fransen kwamen met wazige excuses aanzetten. Datzelfde gold voor de Belgische boksers. Gematchte deelnemers kwamen niet en anderen die niet aangekondigd waren, stonden ineens wel bij de weging.

Uiteindelijk bleven er vijf officiële wedstrijden over met gelukkig het nodige spektakel. Felix Jordan bokste met Thatsvili Mogamed in een spannende harde partij vol strijd. Felix had het niet makkelijk maar was net iets slimmer in de slagwisselingen door als laatste te stoten en weg te draaien. Met een 2-1 score ging de winst dan ook naar Felix. Mogamed, de Belgische trainer was het niet eens met de uitslag en trok zijn andere bokser terug waardoor Dari Duarte (van het Hof) niet in actie kon komen. Voor mij als trainer/coach/organisator de laatste keer dat we zaken doen met Belgische clubs. Temeer omdat de Armenen met een leeg startboekje gewoon kunnen boksen bij de Belgische bond. Voor Amed Calik van ABCC was een Armeen aangemeld met 21 partijen in zijn boekje. De ervaren 3 sterrencoach Hennie van Bemmel die al jaren op het hoogste niveau meeloopt kende deze bokser en constateerde dat hij aan de internationale toernooien heeft meegedaan. Hij bokste zeker 200 partijen in Armenië. Heel sportief van Amed Calik en Hennie van Bemmel om toch te boksen. (respect Amed dat je ondanks de ramadan het programma wilde redden). Amed maakte er een mooie hoogstaande partij van over de volle lengte, het publiek genoot met volle teugen en Amed liet zien een groot sportman te zijn. Helaas verlies op punten maar nogmaals respect.

Maxine Koelemey nam het op tegen Anne Laurrel, de Zweedse olympia ganger met 140 partijen op haar naam. Maxine liet zien dat het Papendal-project zijn vruchten begint af te werpen door Anne in alle rondes de baas te zijn. Zij won op punten.

Dan de uitsmijter van de middag Tony Jas vs Brandon Mullenberg, een hoogstaand junioren gevecht . Tony ontwikkelt zich dusdanig dat hij zijn zegereeks doorzette door geconcentreerd technisch te boksen. Veel openen met zijn stoothand. Brandon maakte deze partij tot een toppartij maar Tony scoorde duidelijk meer punten en was sneller in de slagenwisselingen waarna hij mooi wegdraaide. Tony Jas won op punten.

Al met al, dank aan de boksers en het publiek dat zeer tevreden naar huis ging.

Rene Prins en Vincent Stikkolorum