Team Zuid won alle partijen in een kermistent in Duren

 

Zaterdag 2 Augustus nam een team van Team zuid Boxing het op tegen een Duits team uit Düren. Ondanks de vakantietijd, waardoor het moeilijk is om een team te formeren is team zuid toch de uitdaging aangegaan, en lukte het om met een representatief team de strijd aan te gaan met het team uit Düren. Het boksen vond plaats in een grote tent die tussen de kermis stond in Düren. In een schitterende ambiance waarbij je het idee had dat je in Beieren was hebben we kunnen genieten van een aantal zeer mooie bokswedstrijden. Doordat een aantal boksers niet kwamen en enkele Duitse tegenstanders veel te zwaar waren hebben uiteindelijk 5 Nederlandse boksers de strijd aangegaan.

Als eerste kwam Diego Blauw uit Brunssum in het ring. 14 jaar jong, 81kg. een grote jongen dus. In een hele verdienstelijke demo tegen Max Scholbrock liet hij er geen twijfel over bestaan wie de beste bokser was. Diego wist de aanvallen van Scholbrock goed te neutraliseren en raakte 3 rondes lang steeds weer, als laatste in de slagen wisseling, zijn tegenstander met zijn keiharde stoothand vol in het gelaat. Prima gebokst Diego. Je was duidelijk de beste in deze demo.

Xavier Kohlen vs Kevin Nassa. Xavier die vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd begon was van plan om hier iets te laten zien. Halverwege de eerste ronde echter kwamen beide boksers metde hoofden tegen elkaar waardoor Xavier een snee oplep. Gelukkig op een plaats waar hij niet te veel last er van had en met de goedkeuring van de ringarts mocht hij doorboksen. Tijdens een volgende slagenwisseling kermde Nassa het uit van de pijn. Dit als gevolg van zijn schouder die uit de kom was geschoten. Winst Xavier door TKO i.

Melvin van de Bos vs Kahled Kardo. Melvin had vanwege werk en vakantie weinig getraind maar toch present. In een eerste ronde waarin Melvin mooi vanuit het midden van de ring bokste, wist hij door o.a. goed te verplaatsen de aanvallen van Kardo te laten missen. Gevolgd door goede stoten combinaties wist hij Kardo naar een ruime puntenachterstand te boksen. Ronde 2 en 3 gaven ondanks de vermoeidheid eenzelfde beeld waardoor Melvin met 3-0 de winst pakte.

Alicia vs Hamnin Gafar. Soms heb je van die dagen dat je een wedstrijd gaat boksen en dat het door externe invloeden gewoon niet lekker loopt. Dit was ook het geval bij Alicia, maar ondanks dat bokste ze toch een verdienstelijke wedstrijd. Het ging moeizaam maar ze bokst zichzelf voor het team wel naar een 3-0 overwinning.

Michael Malizewski vs Bojan Duyocovic. Na de weging bleek dat de tegenstander van Michael schitterde door afwezigheid. Daar sta je dan, meer dan 250 km gereden en dan is je tegenstander er niet. Samen met trainer Abdul en de Duitse delegatie gekeken naar een vervanger, en dat lukte uiteindelijk. Bojan Duyocovic 26 partijen in het boekje en zwaarder dan Michael. Trainer Abdul gaf aan “geen probleem”, Michael bokst A-klasse. En dat bleek ook wel in de wedstrijd. Michael startte furieus en sloopte zijn tegenstander systematisch met harde stotencombinatie waar de zwaardere Bojan niet tegen bestand was. Na de tweede keer 8 tellen rust in de eerste ronde nam de Duitse trainer, terecht , zijn pupil in bescherming en gooide de handdoek in de ring. Zeer sterk optreden van Michael die won door TKO.

Aito Koster zou ook nog boksen maar zijn tegenstander was bijna 8kg te zwaar. Helaas geen vervanging kunnen regelen voor hem.

Team Zuid won alle partijen in een schitterende omgeving.

Dis Paulussen