Team Prins te gast in Ierland

Zaterdag met een door ons geselecteerd boksteam vertrokken naar Dublin waar we goed werden ondergebracht en verzorgd door Paddy, hoofdtrainer juniorenselectie in Ierland. Het team Nicolaas, dat een kleine nederlaag van 4-3 leed, bestond uit 7 boksers, trainers Rene en Henk Prins en begeleider Tony Jas Sr.

1. 66 kg Jun. A Sammy Wagenveld vs Karl Lambe. Na een korte periode zijn tegenstander afgetast te hebben begon Sammy zijn offensief door goed rechts weg te draaien gevolgd door een stoothand-hoek. In de volgende ronden schroefde Sammy het tempo hoog op en scoorde veel met subliem voetenwerk en goede combinaties. Ruim winnaar 3-0 Sammy Wageveld.

2. 75 kg Elite. Remco Hofstede vs David Roche. Remco liet het initiatief in de eerste ronde teveel aan zijn tegenstander waardoor hij een lichte achterstand opliep. In de tweede ronde hield hij zich goed aan zijn opdracht en ving bij herhaling zijn tegenstander goed op met zijn stoothand gevolgd door een leverstoot. Met zijn grote vechtlust begon Remco grip op de wedstrijd te krijgen en zijn tegenstander er conditioneel door te zitten. Daar tussen ronde 2 en 3 de touwen moesten worden kon Roche goed herstellen waardoor hij in deze ronde weer druk kon geven. Wat opviel was dat Remco goed aan zijn verdediging had gewerkt. Winnaar 2-1 David Roche.

3. 56 kg Jun. Tony Jas vs Eric Nash. Dit beloofde topboksen te worden daar Nash vijf maal de Ierse titel pakte en tweede werd op de laatste Europese kampioenschappen. Tony bokste geconcentreerd domineerde door goed te boksen in alle ronden. Voor mij plaatste Tony 4 treffers tegen 1. Maar ja, Nash moet naar de Europese kampioenschappen en moest winnen. Winnaar 2-1 Eric Nash.

4. 75 kg Elite. Anthonio Francisca vs Fergal Redmond. Goede eerste ronde voor Anthonio maar in de tweede ronde verviel Anthonio in zijn fout door na ingevochten te hebben te laag te blijven waardoor Redmond hem naar beneden kon duwen. Anthonie wist goed stand te houden maar verloor zijn partij door het voornoemde. Winnaar 3-0 Redmond.

5. 81 kg Jeugd. Yunnis Gokhus vs Glory Carlos Lumala. Yunnis bokste een heel goede partij met goed overzicht en bracht al de ronden op zijn naam. Alles liep goed. Winnaar 3-0 Gokhus.

6. 66 kg Jun. Nabil Haryouli vs Kieran Molloy. Dit beloofde wederom boksen van het hoogste bordje te worden daar Malloy met 65 gewonnen partijen, vijfvoudig Iers kampioen en bronswinnaar bij het laatste WK, een absolute topbokser is. Goede eerste ronde waar Molloy kennis maakte met de stootkracht van Nabil. Nabil wist hem enige keren goed te sturen en te scoren. In de volgende ronden werd de routine van Molloy zichtbaar en liet hij zich niet meer brengen waar Nabil hem wilde hebben en draaide goed weg. Een goede prestatie van Nabil dat hij zich met deze klasse goed kon meten. Winnaar 3-0 Molloy.

7. 60 kg Jun. Aito Koster vs Brad White. Na de eerste zagen we dat Aito een maatje te groot was voor de Ier en kreeg hij de vrije opdracht om al zijn bokskunde te laten zien en wat hij ook deed. Het was een lust voor het oog. Winnaar 3-0 Aito Koster.

Verlies 4-3 waarbij een kanttekening moet worden gezet bij de verliespartij van Tony Jas en in de verliespartijen goede leermomenten zaten.

Zondags waren wij uitgenodigd om de selectie training van de cadetten en junioren bij te wonen en mee te trainen in het Olympisch trainingscentrum te Dublin. Een mooie ervaring voor de boksers en ons trainers. Er werd in de ochtend en middag getraind onder leiding van Paddy en een Russische toptrainer. Op de vraag of Nabil en Tony een week het trainingskamp, in voorbereiding op het EK, mochten bijwonen zou Paddy dit verzoek voorleggen aan de Bond en krijgen wij op korte termijn uitslag.

Al met al een geslaagd weekend met een leuke ploeg met veel humor. Bedankt mannen.

Henk en Rene Prins.