Team NL valt op tijdens EK Jeugd boksen in Roseto


In de zonovergoten Italiaanse kustplaats Roseto vindt het EK jeugd plaats. BoksTeam NL is met een ruime delegatie succesvol aanwezig: Cas van Peer heeft met z’n halve finaleplek een indrukwekkende prestatie geleverd, die dinsdag wordt gebokst, en is verzekerd van een medaille en deelname aan jeugd WK in Hongarije in september. Scheidsrechter Cem Dünar maakt indruk met zijn solide optreden binnen en buiten de ring. ITO Ben van Til krijgt ook veel lof over zijn strakke organisatie van de officials. De twee trainers, Waleed Shekho en Sayit Yanik, begeleiden Cas en de andere twee Nederlandse boksers Brian Vossen en Juna Prinssen op een prima manier. Hier in Roseto wordt de goede basis gelegd voor deelname aan de Olympische Spelen.

Opvallend is dat de organisatie van het EK een camping aan de Adriatische kustplaats heeft omgetoverd tot een Olympisch dorp met trainingsfaciliteiten in de buitenlucht. De entourage wordt door alle deelnemers gewaardeerd. Geen chique hotels, maar met meerdere boksers in een bungalow. Dat komt de samenhorigheid zeker ten goede. De – helaas uitgeschakelde – piepjonge Brian leeft enthousiast met zijn trainingsmaat Cas mee. Juna spart dagelijks met gerenommeerde tegenstanders en doet zo haar eerste internationale ervaring op.

Reikhalzend wordt er uitgekeken naar de halve finale op dinsdag van Cas van Peer tegen de Azerbeidzjaanse tegenstander die rechtsvoor staat. Altijd lastig, maar gelukkig weet trainer Waleed de tegenstanders goed te imiteren bij de voorbereiding. Opvallend is de discipline en vertrouwen bij Cas en de rest van het team. Dat gaat ongetwijfeld zijn vruchten afwerpen nu en in de toekomst. Heel veel succes dinsdag in de tot kolkende arena omgetoverde sportzaal!

Boris van der Vorst
Voorzitter Nederlandse Boksbond