Succesvolle tweede applicatiedag voor trainer/coaches


Zondag 13 mei was Boxing Academy Eemland het podium voor de tweede applicatiedag voor trainer/coaches. Het was wederom een groot en leerzaam succes volgens alle aanwezigen. Men kijkt nu al uit na de volgende applicatiedag in het najaar van 2018.
Na het ontvangst met koffie en thee en wat bijpraten onderling, ging de dag van start met een lezing over sport psychologie gegeven door Jan Sleijfer. Uitermate interessant om te horen wat de mogelijkheden zijn van een menselijk lichaam als deze in de juiste balans gebracht wordt. De drie batterijen theorie is er een om zeker toe te passen bij de sporters.
Na de lunchpauze was het de beurt aan John Kernbeek voor een dialoog over sport en voeding. Hij vertelde met veel passie over het belang van voeding in combinatie met bewegen. Met tips en toepassingen voor de sporters en begeleiding.
Als afsluitende spreker van de dag; Hennie van Bemmel over het topsportbeleid en de weg naar Tokio 2020. Goed onderbouwd vertelde hij over het reilen en zeilen van de selectie en de aanstormende talenten. Hij pleitte voor veel meer samenwerking tussen boksscholen en trainers. Je doet de bokser tekort als je als trainer/ coach voor eigen gewin gaat. We schieten er als klein boksland niets mee op en we stagneren en frustreren de ontwikkeling van de sporters.
Al met al een zeer interessante dag.
Ik kijk nu al uit naar de volgende bijeenkomst voor de bijscholing.

Alex van Klooster