Succesvolle trip van Windmill-team naar Oostenrijk

 Op verzoek van de Oostenrijkse trainer Kubat Sulejmanen en vriend van Goran Djokic kregen twaalf Windmill-boksers de unieke kans om af te reizen naar Worgl in Oostenrijk.

De geselecteerde boksers voor het tweedaagse evenement waren Simme Osinga, Tony Jas, Brandon Mullenberg, Hendrik van de Vaart, Stephan Djokic, Mohamed Jawad, Aito Koster en Elaige Camara. Kernploegleden Enrico Lacruz Wouter Djokic, Max van der Pas en Roy Korving boksten het hoofdprogramma.

Coaches Goran Djokic, Semmy Pattiwael en Eduard van Uffelen.

Scheidsrechters/Jury Rene Braad en Costa Papadopulus

Teamleider Peter van der Pas

We vertrokken donderdag 25 juni 2015 vanuit Papendal met drie auto’s en een auto vanuit Elsendorp richting het zonnige en warme Worgl Tirol, een reis die acht tot zelfs twaalf uur kan duren door het noodzakelijke onderhoud van de Duitse wegen.

Goran had de kamerindeling vooraf gemaakt en geregeld dat ook voor de laatst arriverenden, heel gastvrij, een gezonde avondmaaltijd werd geserveerd in het prachtige Hotel Hennersbergerhof.

Vrijdagochtend om  08.00 uur ontbijt en 09.00 uur een klein uurtje getraind. De trainersstaf begonnen aan de wedstrijdvoorbereiding aan tafel met Scr/J.

12.00 uur een gezonde maaltijd en weer rusten. De kernploegmannen hebben uitgelegd aan de jongere boksers waarom dit belangrijk is op de wedstrijddag.

17.00 uur verzamelde iedereen bij de balie met de nieuwe trainingspakken, immers 19.30 uur begon de grote wedstrijd in Worgl. Ontzettend veel bekendheid aan gegeven middels posters en banieren in het stadje.

Aldaar avonds aankomende maakte dat vooral bij onze jongere boksers een behoorlijke indruk, ruim 800 betalende bezoekers, vele camera’s en licht en geluid. Ook de vele madels maakte wel indruk op onze mannekes.

 

Zaterdag 07.00 uur ontbijt en nadien evaluatie/overleg trainersstaf over de wedstrijden ook weer samen met de scheidsrechters. 10.00 uur richting Box Club Innsbruck waar Mohamed Naderi en Dr. Klaus Kandler ons gastvrij ontvingen en gezorgd hadden voor een sparring-sessie voor onze Windmill boksers.

Rond 15.00 uur waren we terug en had de organisatie geregeld naar het Worglwasserland te gaan. Costa was hierin de begeleider en zwemmeester om met diverse boksers te vertrekken.

20.00 uur de gezamenlijk BBQ.

We hebben deze avond gebruikt ter afsluiting van een paar geweldige boksdagen. Voor sommige boksers was dit de laatste wedstrijd en gaan deze genieten van een vakantie. Zij hebben hun eerste wedstrijd weer in september. De Kernploeg traint hard door richting enkele grote evenementen juli en augustus. Als teamleider heb ik jullie al allemaal persoonlijk toegesproken zaterdagavond, maar ik wil  in het bijzonder een compliment geven aan de kernploegboksers hoe professioneel jullie zijn. De verantwoordelijkheid en de betrokkenheid die jullie hebben richting de jongere boksers doet ons als staf meer dan goed en we weten na deze trip zeker dat we weer stappen hebben gezet met het Windmill Team.  Ja inderdaad het is een eer om daarvoor uit te komen.

Rene en Costa hartstikke bedankt voor jullie coöperatieve instelling en adviezen aan de boksers inzake scheidsrechters aangelegenheden, hier hebben we wat aan en wij zien uit naar een volgende keer.

WEDSTRIJDEN:

Simme Osinga vs Peter Mitterer Jun 81 kg N

coaches: Semmy Pattiwael / Eduard van Uffelen

Simme Osinga werd op verzoek van Teamcaptain Peter vd Pas en door tussenkomst van Dick Zwiers toegevoegd aan het Windmill team. Het was slechts zijn derde wedstrijd en voor de begeleiders werd de eerste ronde dan ook bepalend voor de rest van de wedstrijd. Tot groot genoegen verraste Simme ons met een hoog tempo en hoog-laag combinaties. De stoten waren daarbij ook trefzeker.

De tegenstander hield in de tweede en daarna ook in de derde ronde het tempo niet vol en won de sympathieke Fries met goed boksen de wedstrijd.

Tony Jas vs Martin Jocic Jeugd 60 kg A

coaches: Goran Djokic / Semmy Pattiwael

Tony bokste lekker vrij en liet aan de aanwezig boksliefhebbers een mooi staaltje boksen zien. Tony heeft een lekkere voorhand en een hoge handelingsnelheid. Tony maakt soms iets meer ‘show’ om het oog van de jury te grijpen en deed dat nu wat minder wat in onze optiek zijn boksoptreden ten goede kwam. Chapeau, goed gedaan. De wedstrijd van Simme werd door de organisatie gerekend als voorpartij en met deze winst dus 1-0 voor het Windmill Team.

Brandon Müllenberg vs Ivan Segert Jeugd 64 kg A

coaches: Eduard van Uffelen / Goran Djokic

Brandon kreeg de opdracht om op hele afstand in- en uit te boksen, dus lang. Dat houdt in dat boksers dan vaak geneigd zijn om ook verdedigend te gaan boksen. Brandon moest zelf de regie houden en die bokswijze uitproberen. Zelf initiatief houden en op lengte blijven. Dat lukte redelijk goed en wisselde hij dat af met variatie in afstanden. Goed lijn gehouden, winst en score opvoeren naar 2-0.

Hendrik van der Vaart vs Göksel Celikkaya Jeugd 66 kg A

coaches: Semmy Pattiwael / Eduard van Uffelen

Hendrik heeft vooruitgang geboekt en je kunt merken dat op de thuisclub gewerkt wordt aan verbeteringen. Hendrik is op zijn sterkst als hij in een langere serie kan doorstoten en probeerde dat in alle drie de ronden. De adviezen uit de hoek probeerde hij wel op te volgen maar was daar niet altijd toe in staat. Het is werk in uitvoering, met de inzet en wat extra tijd komen er zeker kansen voor deze Arnhemse student. Puntje voor Oostenrijk, 2-1.

Stevan Djokic vs Edin Avdic Jeugd 69 kg A

coaches: Goran Djokic / Semmy Pattiwael

Stevan bokste een pittige wedstrijd, dat moet gezegd worden. De tegenstander en Stevan zelf waren behoorlijk aan elkaar gewaagd en boksten beiden op kracht. Deze titanenstrijd duurde drie ronden en uiteindelijk besliste de jury dat de winst naar de thuisbokser moest gaan. Weer puntje voor Oostenrijk, 2-2.

Jawad Hasanzadeh vs Manuel Schwarzl Elite 69 kg A

coaches: Eduard van Uffelen / Goran Djokic

Jawad bokste wat gespannen en heeft moeite om hetzelfde tempo, of liever nog een hoger tempo, dan zijn tegenstander aan te houden. Op de een of andere manier wist Jawad niet in de wedstrijd te komen. Schwarzl was net even eerder met zijn aanvallen en daarmee dominanter in zijn optreden. Het wordt spannend, nu 2-3 en pauze.

Enrico la Cruz vs Onslav Kovacevic Elite 60 kg A

coaches: Eduard van Uffelen / Goran Djokic

De uit Kroatië overgekomen tegenstander was de stand-in voor de oorspronkelijke uitdagende Oostenrijker Frank Alexander. Enrico kreeg de opdracht om veel op de benen te gaan en vanuit daar ineens brutaal diagonaal in te zetten. Vanaf de eerste ronde kon Enrico vrij verschillende posities en technieken oefenen omdat zijn tegenstander geen raad wist met de handig bewegende bokser. Voordeel Windmill, 3-3.

Aito Koster vs Stipe Prtenjaca Elite 64 kg Elite A

coaches: Semmy Pattiwael / Eduard van Uffelen

Semmy Pattiwael bracht Aito naar de ring om het op te nemen tegen deze huidige Kroatisch kampioen. De eerste ronde begon Aito met lange combinaties, zoals ook was afgesproken. Immers, we zijn gewend dat deze boksers veel binnen hele afstand explosief werken en met in- en uit boksen kun je scoren zonder zelf teveel risico te lopen wanneer je verwacht dat je tegenstander fysiek sterker is. Dat deed hij goed en de eerste ronde ging naar Aito. In de tweede en derde ronde bleek met welke ervaring de Kroaat de ring in kwam. Aito kon hem steeds minder goed op afstand houden waarop de Kroaat hem klemde en de binnenkant en pols van de handschoen in zijn gezicht drukte aan de zijde waarop de scheidsrechter dat niet kon zien. Dit en meer handigheidjes putten Aito uit en gingen de tweede en derde ronde naar de thisploeg Unterberger. 3-4.

Wouter Djokic vs Rudan Mate Elite 69 kg A

coaches: Goran Djokic / Semmy Pattiwael

Rudan Mate is de huidige Kroatische kampioen in de 69 kg. De coaches en Wouter waren voorbereid op deze tegenstander en Wouter bokste erg goed. Hij keek goed, reageerde prima en behield rust in zijn boksoptreden. Meer en meer groeide hij in de wedstrijd die eindigde met een loepzuivere leverstoot die Mate op zijn knieën bracht en die hij niet meer te boven kwam. Nette wedstrijd met een prachtoverwinning, weer 4-4.

Max van der Pas vs Luka Plantic Elite 75 kg A

coaches: Eduard van Uffelen / Semmy Pattiwael

Luka Plantic, 3e Jeugd Olympische Spelen 2014, zilver WK Jeugd 2014 is een hele lastige tegenstander. Goran heeft deze bokser vaker gezien en adviseerde vooral lengte te houden. We waren het daarmee eens en voerden dat in de voorbereiding door. Op deze wijze wist Max de eerste ronde duidelijk op zijn naam te zetten. De tweede ronde moest Max deze lijn voortzetten. Ook dat lukte maar de voortdurende druk en het wisselen van richting vroegen het nodige van Max. De tweede ronde dachten we dat hij een lichte voorsprong had en moest hij op dezelfde manier de wedstrijd voortzetten. Dat kwam uit de punten van zijn tenen en hij wist zelfs de laatste dertig seconden vanuit verschillende posities te treffen. Winst voor Max, frustraties voor Luka. 5-4

Elaige Camara vs Damir Plantic Elite 81 kg A

coaches: Goran Djokic / Semmy Pattiwael

Elaige bokst tegen de huidige nationaal kampioen van Kroatië en winnaar van de onlangs gehouden Bokskai Memorial in Hongarije in de 81 kg klasse. Elaige bokste met een hoger tempo dan we eerder van hem gezien hebben. De eerste ronde wist hij met hele mooie treffers de sterke Kroaat te verrassen en liet hij zich niet uit de tent lokken. In de ronde daarop begon de vermoeidheid hem parten te spelen en wist de ervaren Kroaat zijn spel iets uit balans te brengen. Elaige was nog steeds technischer en zijn stoten raakten de Kroaat duidelijk maar steeds vaker vanuit een net iets te grote afstand. Het gevaar van de oudste van de twee Plantic broers kwam tot uiting met een treffer op het moment waarop Elaige instapt. De aangeslagen Nijmegenaar wordt uit de wedstrijd gehaald door de coaches. In de nabespreking zijn alle coaches het er over eens dat het de beste wedstrijd van Elaige ooit was. Zeker is er werk aan de winkel maar we zijn blij met wat we hebben gezien. Eind resultaat 5-5.

Roy Korving had de pech dat zijn tegenstander die week een zware rugblessure kreeg. De organisatie is het niet gelukt om een tegenstander voor hem te vinden. De dag erna kon hij wel zijn lol op met twee sparringen bij Box Club Insbruck, onder leiding van de Oostenrijkse Boksbond, waardoor hij zich kon ontladen.

Het ringschema, de besproken strijdwijzes en de voorbereidingen liepen goed. Ook tijdens de evaluatie komen er verschillende punten naar voren en is het betrekken van de scheidsrechters Braad en Costa bij de evaluatie bijzonder waardevol. Zij zien het met de ogen van een jurylid en geven hun visie op de wedstrijden.

 

Verslag scheidsrechters René Braad en Costa  Papadopulos

Op donderdag 25 juni j.l. vertrokken de scheidsrechters René Braad en Costa Papadopulos. De instructies waren glashelder, hij attendeerde ons zelfs dat wij onze strikjes niet moesten vergeten.

Onderweg hadden de verschillende teams al contact met elkaar en ontstond er al teamgeest. Zoals bij een echte missie is er altijd een verkenner. Gezien het aantal cilinders en daarbij horen PK’s  arriveerde Goran als eerste in het hotel. Bij aankomst waren de kamers al verdeeld en namen Costa en ik strategisch bezit over kamer nummer 2. Later bleek dit ondanks het ontbreken van toilet/douche en TV een perfecte keuze.

Voorafgaand aan de trainingen/wedstrijden was de samenwerking tussen boksers, leiding, trainer en scheidsrechters fantastisch. Betrokkenheid, samenhang en teamgeest willen wij hierbij noemen. Alle activiteiten werden gezamenlijk aangevlogen en er was ook tijd voor grappen, grollen en Brabantse wijsheden.

Op de avond van de wedstrijden stond ik weer oog in oog met supervisor heer Mozart welke ik vorig jaar ontmoette tijdens de Dolomite Cup, Oh bekende ‘Niederlander’ dan komt het goed…

Costa en ik werden allebei 3 x opgesteld als scheidsrechter en zaten wanneer niet opgesteld als scheidsrechter alle partijen als jurylid aan de ring. Dat was eigenlijk net de bedoeling, maar gezien de oprechtheid van jurering werd dit al snel goed gevonden. Trainers, publiek en organisatie waren tevreden met de uitslag en Nederland gaf hiermee een mooi visitekaartje af. Wederom werd het belang van meereizende scheidsrechters ingezien en was dit aanvliegen van Goran weer slim.

Het arbitrage team kon ook nog hun meerwaarde tonen door de sparringen te begeleiden bij boksclub Tirol.  Sparringen werden door ons en onze Oostenrijkse collega’s professioneel verzorgd.

De grootste compliment gaat uit naar onze boksers en hun begeleiders. Naast de geweldige opkomst tijdens het spelen van het volkslied en het presenteren van het team aan het publiek waren de prestaties, van technisch en sportief hoogwaardige niveau en met veel respect voor tegenstanders. Duidelijk dat de begeleiding aanvoelde wat belangrijk is om het bokspubliek te binden.

De ‘bijbaantjes’ van het arbitrage team waren ook een belangrijk onderdeel van het groepsproces.  Costa werkte ondanks slaapgesprek probleemlos de presentieverplichting af bij kamer 2. Ikzelf kon Roy Korving toch nog wat plezier geven ondanks dat hij geen wedstrijd had door hardlopend ‘de berg’ te beklimmen en verzorgde Costa de jeugd nog zwemplezier.

Vanuit het arbitrage team willen wij iedereen bedanken voor de samenwerking, het vertrouwen en deze missie. Het was ons weer een eer…

René en Costa.